Hlavní obsah

Praha chystá první ročník Afro-festivalu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový festival Barevná Planeta Praha chce 13. září od 12:00 v parku u Galerie Portheimka seznamovat návštěvníky s africkou kulturou, ale také třeba s kuchyní. Akce je velmi vhodná pro děti a vstup bude zdarma, slibují pořadatelé.

Foto: bandzone.cz

Skupina Marimba Mama

Článek

Na Barevné Planetě vystoupí skupiny a muzikanti jako Gaspard Conde (Guinea/Polsko) s Bijou Camara & Le Group Guinee Toumboui, Lucie Kostelecká (ČR), Igbo Cultural Group (Nigérie), Marimba Mama (ČR), Prince Alfredo & The Warriors (Kongo) a další. Mezi koncerty proběhnou taneční vystoupení (azonto, ndombolo, dancehall a další), program doplní Djové.

Atmosféru budou dotvářet stánky s africkými předměty a dojde i na ochutnávky africké kuchyně ze zemí jako Angola, Ghana, Guinea, Pobřeží Slonoviny či Nigérie spojené se soutěží „africká vařečka“ o nejoblíbenější africkou kuchyni.

„Festival je spolupořádán Afričany v ČR a je určen jak pro africké občany žijící v ČR, tak pro Čechy, jež se zajímají o africkou hudbu a kulturu nebo by se s touto kulturou rádi seznámili. Naším mottem je integrace a vzájemné se poznávání a setkání, a to jak mezi vystupujícími, tak (a to zejména) mezi návštěvníky. Festival bude probíhat v Parku u galerie Portheimka od 12 do 22 hodin a následná oficiální afterparty proběhne v Anděl Music Clubu. Součástí festivalu bude také New yam celebration, což je jeden z největších svátků pro nigerijský kmen Igbo,“ sdělil za pořadatele Rostislav Kryl.

Reklama

Výběr článků

Načítám