Hlavní obsah

První ukázka z filmu na motivy života Jana Saudka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ukázku z filmu Fotograf, vycházející ze života Jana Saudka, nabídla v pondělí režisérka Irena Pavlásková. Film půjde do českých kin v lednu.

Upoutávka na film Fotograf (cudná verze)Video: Bioscop

 
Článek

„Drama příběhu je okořeněno humorem, neboť náš hrdina je smyslem pro humor vrchovatě obdařen. Film poodkrývá tajemství Janovy tvorby, ponořuje se do bizarního a sugestivního světa žen, které ho obklopují,“ uvedla Pavlásková.

„Jana jsem poznala jako člověka, který je ještě jiný, než jak se prezentuje před veřejností. Jako člověka nesmírně citlivého, vnitřně bohatého a moudrého. A ten jeho způsob, kterým vystupuje před lidmi, je určitá sebeobrana před světem. Líbilo se mi spojit ty dvě polohy umělce, který má velmi zajímavý život, prožil si své, prošel dvěma totalitami, nacistickou a komunistickou, a přesto zůstal vždycky svůj, nezaprodal se. Zůstal věrný tomu, co jemu se líbí, a dokázal tím oslovit celý svět,“ dodala.

Foto: Stanislav Dvořák, Novinky

Jenovéfa Boková a Václav Neužil hrají sourozence.

Hlavní roli dostal Karel Roden, vedle něj uvidíme Marii Málkovou, Vilmu Cibulkovou, Václava Neužila, Mariku Procházkovou, Zuzanu Vejvodovou, Patrika Děrgela, Jenovéfu Bokovou či Jitku Sedláčkovou.

Na scénáři se podílel i sám Saudek, který poznamenal: „Musíme ukázat našeho fotografa jako drahokam, který má nejrůznější fazety. Chlastá a je to šílený děvkař, ale na druhé straně člověk, který dostává od života ohromné rány.“

Reklama

Výběr článků

Načítám