Hlavní obsah

Sopranistka Christina Vasileva se vrací do Prahy

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech letech se na jeviště Státní opery pražského Národního divadla vrací držitelka Ceny Thálie, sopranistka Christina Vasileva.

Foto: Ilona Sochorová

Christina Vasileva je nositelkou Ceny Thálie 2010.

Článek

V představení Verdiho opery Trubadúr v neděli 7. září vystoupí jako Leonora po boku tenoristy Gianluky Zampieriho v roli Manrica. Nedělní představení bude rovněž mimořádné pro mezzosopranistku Kateřinu Jalovcovou, která na scéně Státní opery poprvé debutuje jako Azucena.

„Trubadúr je pro mě vrcholem belcantového umění a právě díky tomu je oddaná, věrná a obětavá Leonora krásnou a zároveň obtížnou rolí. Stejně náročné party koneckonců zpívají i moji kolegové. Do Prahy se vracím opravdu ráda,“ říká Christina Vasileva.

Mezi její poslední pražská vystoupení patřila Káťa Kabanová Leoše Janáčka v režii Roberta Wilsona a v hudebním nastudování Tomáše Netopila, za kterou získala zmíněnou Cenu Thálie 2010.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Za ztvárnění Desdemony ve freiburské produkci Verdiho Otella v roce 2011 byla německým magazínem Opernwelt nominována na Pěvkyni roku. Hudební ředitel Státní Opery Martin Leginus oslovil Christinu Vasilevu i pro postavu Marguerity v Boitově Mefistofelovi, jehož premiéra je naplánována na leden příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám