Hlavní obsah

Vyjde koncert Queen z roku 1974 i ABBA

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z raných koncertů Queen z éry, kdy Freddie Mercury nosil rockerskou hřívu a zvuk kapely byl úplně jinde než v osmdesátých letech, vychází 5. září v několika audio i videoverzích. Koncem září vyjde i jeden z posledních koncertů skupiny ABBA.

Foto: Universal

Queen: Live at the Rainbow

Článek

Queen: Live at the Rainbow ’74 zachycuje první velké turné mladé kapely, která odvážně spojila rock a bláznivou operní show v nenapodobitelný celek. Tehdy členové hrávali skladby jako Keep Yourself Alive, White Queen (As It Began), Nevermore, The March of the Black Queen, Seven Seas of Rhye, Killer Queen a podobně, dnes už známé jen skutečně věrným fanouškům.

Queen měli venku teprve dvě desky a jejich sláva rostla. Na koncert do londýnského klubu The Rainbow přišly asi tři tisíce fandů.

První vydání záznamu koncertu je pojato velkoryse, zahrnuje CD, DVD, SD Blu-Ray a pro nejskalnější sběratele i vinyl. Nejzákladnější bude obsahovat jedno CD se záznamem listopadové show. Dvoudisková digipack verze přinese na prvním disku záznam z března, na druhém pak ten z listopadu. Třetí verze bude k mání na DVD nebo SD Blu-ray a jejím obsahem bude celý záznam koncertu z listopadu spolu se čtyřmi březnovými bonusy.

Dvouvinylová verze bude obsahovat audio reprodukci celého březnového koncertu plus to nejlepší z listopadu. Čtyřvinylová limitovaná edice přinese na dvou deskách záznam koncertu z března a na dalších dvou záznam vyprodané show z listopadu 1974. V Super deluxe boxu bude i knížka a spousta bonusů.

Foto: Universal

ABBA: Live at Wembley Arena

Švédská ABBA vyjela na podzim roku 1979 po vydání komerčně úspěšné desky Voulez-Vous na poslední turné, které trvalo až do března následujícího roku.

Například v Londýně ABBA vystoupila hned šest večerů za sebou a záznam Live at Wembley Arena vychází 26. září na dvoudiskovém kompletu a na trojvinylu. O produkci obou nosičů se postaral Ludvig Andersson, syn zakládajícího člena Bennyho Anderssona.

Zazní pětadvacet písní jako Voulez-Vous, Knowing Me, Knowing You, Chiquitita, SOS, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), Take A Chance On Me, Dancing Queen nebo Waterloo. Bonusem je živá interpretace skladby I’m Still Alive, kterou na koncertě zazpívala Agnetha Fältskogová sama, a která doposud nevyšla na žádném hudebním nosiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám