Hlavní obsah

Foo Fighters budou hrát pro fanoušky již 17. září

Právo, Jaroslav Špulák

Americká kapela Foo Fighters oznámila termín avizovaného koncertu v Richmondu ve Virginii, který zorganizovali její příznivci. Představí se tam už 17. září v National Theatre pro 1500 lidí.

Foto: Sony Music

Foo Fighters vydají nové album na začátku listopadu.

Článek

Pro Foo Fighters to bude první takové vystoupení. Zpěvák a kytarista Dave Grohl ale už v červenci naznačil, že v budoucnu možná odehrají více podobných koncertů. Podle něj může právě tento formát představovat budoucnost živých vystoupení.

Foo Fighters již také dokončili nahrávání nového alba. Bude se jmenovat Sonic Highways a vyjde na začátku listopadu. Na trhu se objeví s různými obaly prezentujícími osm amerických měst, ve kterých vznikalo. Ve všech skladbách na desce hostují místní hudební legendy a texty k nim vznikaly vždy v poslední natáčecí den. Grohl se podle vlastních slov chtěl nechat inspirovat zkušenostmi, které během tvůrčího procesu v daném prostředí nasbíral.

„To album je na první poslech lehce identifikovatelné jako nahrávka Foo Fighters, ale tentokrát je na něm ještě něco hlubšího a muzikálnějšího. Myslím, že lidé, kteří nás při nahrávání ovlivnili, nám dovolili rozšířit hudební záběr, objevit nová území a přitom neztratit originální zvuk,“ říká k nové nahrávce Grohl.

Foo Fighters rovněž zveřejnili datum premiéry první epizody dokumentárního seriálu Sonic Highways, který mapuje vznik desky. Na obrazovkách stanice HBO ji v USA uvedou 17. října, přičemž seriál následně nabídne dalších sedm částí. V úvodní epizodě hudebníci představí první skladbu, která se na novém albu objeví.

Reklama

Výběr článků

Načítám