Hlavní obsah

Režisér Vetřelce chce poslat krásku Chastainovou na Mars

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný Ridley Scott už má v hlavě další sci-fi projekt a bude se jmenovat The Martian (Marťan). Hlavní role nabídl americkým herečkám Jessice Chastainové a Kristen Wiigové, uvedl The Hollywood Reporter.

Foto: Bontonfilm

Jessica Chastainová

Článek

Když vše dobře dopadne, zahrají si obě s Mattem Damonem ve sci-fi dramatu o kosmonautovi, který uvízne v marťanské kolonii a bojuje o život, zatímco NASA se snaží zorganizovat záchrannou misi.

Jessica je v současnosti na vrcholu popularity a točí jeden film za druhým. Letos to jsou například tituly jako Zmizení Eleanor Rigbyové, Miss Julie a další sci-fi – Interstellar Christophera Nolana.

Upozornila na sebe poprvé dramatem Jolene a hodně se proslavila retrem Černobílý svět o osudech černých služek na jihu USA. Oscara si odnesla za thriller 30 minut po půlnoci, kde hrála agentku CIA Mayu, která se nechá přeložit přímo do Pákistánu, aby napomohla vypátrání nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina.

Foto: Bontonfilm

Femme fatale Jessica Chastainová uteče na venkov z Chicaga.

Pro Kristen Wiigovou je to dost neobvyklá nabídka, protože diváci si zvykli ji vídat hlavně v komediálních rolích. K těm známějším patří filmy Paul, Ženy sobě nebo Zprávař 2 – legenda pokračuje.

Začínala asi před patnácti lety v méně známých seriálech Kancelářská krysa, Home Purchasing Club, My Life Inc. a Arrested Development, nyní už ale také patří do první ligy hereček. Naposledy byl v kinech její film Walter Mitty a jeho tajný život.

Hollywoodská legenda Ridley Scott je pro mnohé synonymem sci-fi, ale zdaleka ne všechny jeho filmy do této škatulky zapadají. Scott, který se narodil v roce 1937 v anglickém South Shields, vystudoval londýnskou Royal Academy of Art a zpočátku točil mnoho reklam a televizních pořadů.

Jeho celovečerní režijní debut se jmenoval Soupeři a byl ve své době (1977) oceňován, jeho sláva však zcela bledne vedle kultovní sci-fi Vetřelec. Ten se dočkal řady pokračování a kritikou je považován za jeden z nejlepších filmů v dějinách.

Zvítězil rovněž v anketě Novinek o nejlepší sci-fi film, které se účastnilo 40 000 lidí. V roce 1982 pak ještě potvrdil svou pozici sci-fi ikony, když fanouškům dopřál žánrovou lahůdku Blade Runner s Harrisonem Fordem.

Věnoval se však i jiným žánrům, vzpomeňme filmy Legenda, Ten, kdo mě hlídá, Thelma a Louisa, Černý déšť či rozmáchlou historickou podívanou 1492: Dobytí ráje. Přívlastek kultovní bývá často přidáván i k filmu Hannibal s Anthonym Hopkinsem o úchylném vrahovi a mladé agentce FBI. Příznivci vojenské tematiky zase nedají dopustit na akční film Černý jestřáb sestřelen. Za zmínku stojí i Dobrý ročník, Švindlíři nebo Americký gangster.

Jeho pozdní sci-fi Prométheus napodobující styl Vetřelce už sklidila vlažnější recenze, často kritizované třetí a čtvrté pokračování Vetřelce však Scott nerežíroval. Za své nesporně velké zásluhy ve světě filmu byl pasován na rytíře Řádu britského impéria.

V roce 2014 slíbil svým příznivcům další pokračování Prométhea, kde se opět setkají s doktorkou Elizabeth (Noomi Rapaceová) a androidem Davidem (Michael Fassbender). Mluví se rovněž o oživení Blade Runnera, film snad vznikne během dvou let. Společnost Alcon Entertainment uvedla, že nejde o remake, spíše se uvažuje o prequelu nebo normálním pokračování.

Reklama

Výběr článků

Načítám