Hlavní obsah

Velký knižní čtvrtek přinese Nesboa, Atkinsonovou i Shema

Právo, František Cinger

Další Velký knižní čtvrtek nabídne 16. října dvanáctku titulů. Na setkání se čtenáři, které se uskuteční v Praze i Brně, přijede Samuel Shem. Pod tímto pseudonymem píše Stephen Berman, romanopisec, dramatik a esejista, který se nechal inspirovat dlouholetou praxí na lékařské fakultě americké Harvard College. V češtině vyjde jeho Duch místa.

Foto: nakladatelství Argo

Kate Atkinsonová: Život za životem

Článek

Další případ vyšetřovatele Harryho Holea z pera Jo Nesboa se jmenuje Přízrak. Historickou krimi nabídne Lyndsay Fayeová titulem Bohové z Gothamu.

Román nabízí také Kate Atkinsonová, jmenuje se Život za životem. Pozornost upoutá další prozaička, Annicka Cojeanová, svou Kořistí v Kaddáfího harému. Ukazuje sexuální otrokyně, které ve svém paláci věznil Muammar Kaddáfí. Fantasy v nabídce knižního čtvrtku zastupuje autor ságy Hra o trůny George R. R. Martin. Jeho trojice propojených novel Rytíř Sedmi království je zasazena do doby před dějem proslulé Hry o trůny.

Jiří Hájíček uvádí výběr z povídkové tvorby Vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku, kde je dějištěm sedmnácti povídek jihočeský venkov. Režisérka Andrea Sedláčková v knize Moje pařížská revoluce vzpomíná na exilový pobyt ve Francii před listopadem. Satiru, thriller a dva svérázné manžele v jednom příběhu najde čtenář v knize Lumpové a beránci od Markéty Šichtařové a Vladimíra Pikory.

Jak si postavit motorku od Martina Sodomky je nová dětská kniha z Edice technických pohádek. Knihy českých autorů uzavírá novinka Josefa Formánka Úsměvy smutných mužů.

V novinkách je zastoupen i historický román Boj o Jeruzalém, ve kterém autor Dore Gold, bývalý izraelský velvyslanec v OSN a poradce premiérů Šarona a Netanjahua, na pozadí třítisícileté historie Jeruzaléma předkládá vazby muslimů, křesťanů a židů ke svatým místům.

Reklama

Výběr článků

Načítám