Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Jamison, natočil píseň k Pobřežní hlídce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 63 let zemřel americký zpěvák Jimi Jamison, informoval server Rolling Stone. Málokdo si vzpomene na jeho jméno, ale milióny lidí znají jeho hlas, protože kromě řady desek nazpíval také znělku ze seriálu Pobřežní hlídka.

Jimi Jamison: I'm Always Here (Baywatch OST)

 
Článek

Jimi Jamison byl typický „osmdesátkový“ pop-rocker, který nebyl moc zbožňován kritikou a nedá se říci, že by významně ovlivnil vývoj hudby. Měl příjemně nakřáplý hlas a pár slušných písniček poplatných době s kapelami Cobra a Survivor. Ve druhé jmenované působil v letech 1984 až 1988 a natočil s nimi třeba písně The Moment of Truth nebo Burning Heart (zazněla ve filmu Rocky IV). Vydali společně dnes už zapomenutá alba jako Vital Signs, When Seconds Count a Too Hot to Sleep.

Na konci osmdesátých let se rozpadli. Po pár letech se znovu zkusili spojit s Bicklerem a pak i s Jamisonem, ale v té době už vládly jiné hudební trendy.

Jako sólista ale Jamison nahrál nejslavnější melodii své kariéry I'm Always Here, která se v devadesátých letech stala notoricky známou, protože zněla v úvodu každého dílu seriálu Pobřežní hlídka. V té době se také soudil s bývalými kolegy, protože všichni chtěli používat název Survivor, a jednu dobu tak existovaly dvě skupiny se stejným názvem.

Reklama

Výběr článků

Načítám