Hlavní obsah

CeeLo Green: Sním o muzice, která bude jiná

Právo, Šárka Hellerová, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vystoupení na maďarském festivalu Sziget zavítal americký zpěvák a rapper CeeLo Green i do České republiky, aby vystoupil na včerejším Hip Hop Kempu v Hradci Králové. Původně chtěl už tento rok vydat jak další sólovou desku, tak nové album své skupiny Gnarls Barkley. Kvůli koncertům mu na to však nezbyl čas.

Foto: PRÁVO - Petr Hloušek

CeeLo Green při své včerejší pražské návštěvě

Článek

Před několika dny jste měl hrát v Izraeli, ale kvůli tamnímu válečnému konfliktu musela být show zrušena.

Ano, ale naštěstí budeme mít příležitost přeložit koncert na později. Budu se snažit tam vrátit, co nejdříve to půjde. Nikdo z mého týmu ještě v Jeruzalémě nebyl, takže to byla příležitost se tam podívat úplně poprvé.

Opravdu se těšíme, až konflikt skončí a zavládne mír.

Nedávno jste podnikl turné se zpěvákem Lionelem Richiem. Jaké to bylo?

Byla to skvělá a velmi příjemná zkušenost. Jsem rád, že jsem byl pozván legendou, kterou navíc dlouho obdivuji.

Foto: PRÁVO - Petr Hloušek

Proč jste se rozhodl pro comeback své skupiny Gnarls Barkley, se kterou jste poslední album vydal před šesti lety?

Je to má součást. Navíc jsou určitá období, která se v cyklech opakují, a já měl pocit, že jedno se opět vrátilo. Můžu dělat tisíc jiných projektů, ale nic nebude znít jako Gnarls Barkley. Pouze to, co jsme vytvořili společně s Dangerem Mousem.

Vaše sólové album Girl Power mělo vyjít na jaře, ale nakonec z toho sešlo. Je šance, že vyjde letos?

Většina desky je už hotová, ale vydání budeme muset odložit. Dělal jsem spoustu jiných věcí, jezdil jsem po turné a teď jsem tu s vámi, místo abych byl ve studiu a pracoval na albu. Neřekl bych, že jsem zpohodlněl, ale živé vystupování je velmi důležité. Připravuji si tím půdu pro další nahrávky. A až se vrátím, tak se vrátím.

Zabralo mi celý profesní život, abych se dostal až sem, do Prahy. Práce na nové hudbě by mi tohle momentálně neumožnila.

Bude se vaše deska od té předešlé v něčem lišit?

Ano, bude rychlejší. Chci udělat zábavné album, drzejší, mnohem ostřejší, trochu víc elektrické. Nic nového ani retro, ale rock’n’roll.

Jak se cítíte, když slyšíte v rádiu píseň Happy, kterou Pharell Williams původně napsal pro vás?

Je to v pohodě. Byla pro mě sice napsaná, ale nikdy to ve skutečnosti má píseň nebyla. Zpíval bych ji jinak, byla by i jinak zrytmizovaná. Líbí se mi, a líbí se mi, jak ji Pharell zpívá. Když ho může osud odměnit úspěchem za jeho štědrost, že se chtěl se mnou o tu píseň podělit, může odměnit i mě za mou trpělivost.

Před dvěma dny jste na svém Twitteru napsal: „Sněte, obzvlášť za dne.“ O čem ale sníte vy?

O muzice, která bude jiná a změní tvář moderní hudby. V podstatě sním o nějakém vyšším účelu.

Reklama

Výběr článků

Načítám