Hlavní obsah

Živé kino na konci prázdnin

Právo, (míš)

Ve střižnách, u autorů doma či v místech natáčení proběhnou v Praze ve dnech 22. - 29. srpna projekce právě dokončovaných českých dokumentů, které předznamenají v rámci projektu Živé kino podzimní 18. Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava.

Foto: ČTK

18. Mezinárodní festival dokumentárních filmů bude opět v Jihlavě.

Článek

Ve stejných dnech pak v Jihlavě Živé kino doslova projde městem a představí dokumenty na místech, s nimiž vnitřně souvisí: například film Dobrý řidič Smetana zahájí tuto sérii projekcí v jedoucím trolejbusu.

Na pražských projekcích si pozornost určitě získá Danielův svět od Veroniky Liškové, v němž autorka portrétuje život inteligentního studenta literární akademie, který se musí vyrovnávat s tím, že se mu líbí malí chlapci. Nikdy by žádnému neublížil, a tak nejspíš nikdy nebude mít žádný partnerský vztah, rodinu či sex. Vybrané části tohoto provokujícího díla budou k vidění 22. srpna. Místo je, tak jako u všech projekcí pražského Živého kina, do poslední chvíle tajemstvím.

Druhou letošní novinkou je Zahradník aneb Evangelium podle Brabence režiséra Miroslava Janka, který portrétuje Vratislava Brabence, zahradníka, studovaného evangelického faráře a muzikanta legendárních Plastic People of The Universe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám