Hlavní obsah

Nové knihy: Colgenová, Carter, Dahl, Vedraško i Žáček

Právo, František Cinger

Z novinek tohoto týdne vybíráme příběh francouzské prozaičky Jenny Colganové o vztahu dvou žen. Detektivky Itala Chrise Cartera a Švéda Arne Dahla. Jedinečné je svědectví sovětského generála o invazi v srpnu 1968 do Československa z podání novináře Vladimira Vedraška. Za pozornost stojí básně Jiřího Žáčka i nový komiksový magazín.

Článek

Jenny Colganová:

Báječný krámek s čokoládou

Nové knihy

Třicetiletá Anna pracuje v továrně na čokoládu na severu Anglie. Po úrazu se v nemocnici setkává se svou bývalou učitelkou francouzštiny Claire a obě ženy se spřátelí. Anna přichází o práci a zdrceně přemýšlí, co bude dál. Je tady ovšem Claire...

Argo, přeložila Zora Šíchová, 360 stran, 298 Kč

Chris Carter:

Sochař smrti

Nové knihy

Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném sériovým vrahem na místě činu?

BB art, přeložil Jana Pacnerová, 344 stran, 299 Kč

Arne Dahl:

Misterioso

Nové knihy

Detektivní thriller o stockholmských vyšetřovatelích Kerstin Holmové a Paulu Hjelmovi. Vyšetřují vraždu tří obchodníků, kteří byli po pečlivém rituálu popraveni dvěma výstřely do hlavy z bezprostřední blízkosti.

Mladá fronta, přeložila Eva Nováčková, 264 stran, e-kniha 149 Kč

Beáta Matyášová:

Lucie v pozici stromu

Nové knihy

Lucii v životě dlouho všechno vychází. Šťastně se zamiluje a brzy se provdá za muže svých snů. Ale když si její muž Robin navíc najde milenku, je s jejich manželstvím konec. Jak se Lucie vyrovná s tím, že je v pětatřiceti letech rozvedená a bezdětná?

Motto, 128 stran, 199 Kč, e-kniha 149 Kč

Robert Fabbri:

Vespasián: Římský popravčí

Nové knihy

Ani na pomezí římského světa nedokáže Vespasián uniknout bouřlivé politice císařství, které prochází krizí. Jeho mecenáši v Římě ho pověřili tajným úkolem – unést starého nepřítele z thrácké pevnosti, než ji dobude obléhající římská legie.

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 344 stran, 299 Kč

Vladimir Vedraško:

Invaze Československo 1968 - Svědectví velitele

Nové knihy

V roce 1968 dostal generál A. M. Majorov (1920–2008), velitel 38. armády Přikarpatského vojenského okruhu, rozkaz vpadnout do ČSSR. V roce 1998 podal jako první z velitelů, kteří uskutečnili invazi do Československa, o tehdejších dramatických událostech svědectví.

Mladá fronta, přeložil Pavel Weigel, 336 stran, 299 Kč

Eve Enslerová

V těle světa

Nové knihy

Memoáry známé autorky bestselleru Monology vaginy vypráví příběh o jejím boji se zákeřnou rakovinou. Jsou plné odvahy, emocí, vytrvalosti, soucitu a velkorysosti. Autorka sdílí svůj životní příběh v podobě této knihy s neznámými lidmi – čtenáři.

Beta, Dobrovský, přeložila Kateřina Klabanová, 216 stran, 249 Kč

Jiří Žáček:

Jak se chodí do světa a další básničky

Chcete vědět, proč nosíme čepici? Víte, kam plují obláčky? Nebo co najdete v kouzelné zahradě? Veselé básničky Jiřího Žáčka vyprávějí nejen o tom.

Fragment, 10 stran, 149 Kč

Crew2 č. 42

Nové knihy

Přichází Mezi řádky – Foucaultovo kyvadlo a Jméno růže (nejen) pro lidi, kteří četli Harryho Pottera. Fascinující komiksová sága kráčející ve stopách Umberta Eca, Jorge Luise Borgese či Neila Gaimana. Kritikou i čtenáři opěvovaná série pro ty, kteří mají slabost pro knihy.

Crew, 72 stran, 149 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám