Hlavní obsah

Festival 4+4 dny v pohybu nabídne řadu kulturních akcí

Živé a provokující divadlo, tanec, výtvarné umění i diskuse nabídne 19. ročník mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu. Uskuteční se od 10. do 18. října v pražském paláci U Stýblů, v divadlech Archa a Ponec, ve Studiu Alta v bývalém Ústředí lidové umělecké výroby na Národní třídě a na dalších místech.

Foto: Profimedia.cz

Divadlo Ponec bude jedním z dějišť festivalu 4+4 dny v pohybu.

Článek

Akce budou napříč žánry od tance a divadla, přes výstavy, audiovizuální projekty až po diskuse a komentované procházky, řekl mluvčí přehlídky Jiří Sedlák. Rozsáhlý program nabídne podle něj například velkou výstavu současného výtvarného umění v nevyužitém Paláci U Stýblů na Václavském náměstí, uvede taneční a divadelní soubory z Rakouska, Belgie, Izraele, Norska i USA v Divadle Archa, premiéry předních domácích souborů či mezinárodní sympozium Czech Crash za účasti mnoha zahraničních pořadatelů.

"Pět zahraničních divadelních a tanečních inscenací v Arše charakterizuje reflexe aktuálních společenských témat, uvolnění i humor," uvedl dramaturg divadelního programu Pavel Štorek.

Projekty odehrávající se mimo divadelní prostor budou reprezentovat belgičtí CREW a nizozemská režisérka Lotte van den Bergová. "Zatímco Crew je soubor, který balancuje na hranici mezi uměním, vědou a novými technologiemi, tak Lotte van den Bergová dlouhodobě ve svých mimořádných projektech vyhledává intimní prostor pro křehkou konverzaci v ruchu velkoměsta," doplnil.

Z českých umělců uvede festival premiéry představení souborů DOT504, divadlo VOSTO5, Ryba Řvoucí, SPAM 6 (Vladimír 518, Ondřej Anděra, David Vrbík) nebo Light Studio.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Více informací je na adrese www.ctyridny.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám