Hlavní obsah

Skupina Nebe představuje klip k písni Padáky

Právo, Právo

Havířovská skupina Nebe vyslala do světa další singl ze své aktuální desky Než se rozední. Písnička se jmenuje Padáky a jejími autory jsou zpěvák a kytarista Petr Harazin a kytarista Štěpán Petrů. Kapela také představila videoklip k písničce.

Foto: Manaworld Creative Production

Zpěvák Petr Harazin při natáčení klipu.

Článek

„Chtěli jsme přijít s živou písní, která má spád a bude fungovat dobře na koncertech, což jsme si koneckonců už ověřili. Fanoušci a fanynky pod pódiem na ni hromadně skáčou, dokonce si s námi i zpívají její výrazný slogan,“ říká Štěpán Petrů.

Lítací polemikou protkaný text písně si sám říkal o poutavé vizuální zpracování. Videoklip, který se natáčel na několika lokacích v Praze a na letišti v jižních Čechách, vznikal téměř 48 hodin bez přestávky a zpěvák Petr Harazin při něm zažil opravdu horké chvilky.

Foto: Manaworld Creative Production

Skupina Nebe si natáčení klipu užila.

„Nejsilnějším momentem byl pro mě tandemový seskok, který jsem udělal jen proto, že jsme si řekli, že to klipu pomůže. Musím se přiznat, že kdybych to dříve dostal jako dárek, tak bych ho nechal propadnout. Natáčení kazilo i počasí. To mi hrálo do karet, jelikož bylo pravděpodobné, že se vůbec nebude skákat a bude se to muset natočit pomocí triků. Odpoledne se však mraky rozkrájely a bylo jasné, že se skákat bude, takže žaludek jsem měl někde těsně pod krkem. O tom je i text této písně. Je to o člověku, který se rozhoduje, jestli se rozhodne pro černou, nebo bílou, pro rub, nebo líc nebo pravdu, či lež,“ vysvětlil Harazin.

Za námětem a režií klipu, který se po celou dobu natáčel pozpátku, a vypráví tak retrospektivní příběh, stojí zkušený Ondřej Urbanec, který mimo jiné spolupracoval s Charlie Straight, Adamem Mišíkem, Support Lesbians, Tata Bojs, 100°C, Tonyou Graves.

Videoklip můžete zhlédnout ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám