Hlavní obsah

Reportérka ČT Jana Sotonová zemřela při tragické dopravní nehodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při tragické dopravní nehodě, která se stala v neděli dopoledne u obce Zámrsk na Orlickoústecku, zemřela 28letá reportérka České televize Jana Sotonová. ČT to oznámila na svých webových stránkách. Sotonová byla už od roku 2011 jednou z výrazných tváří pořadu Reportéři ČT.

Foto: Česká televize ČT24

Jana Sotonová

Článek

Sotonová se zabývala především osudy obyčejných lidí, již jsou ve společnosti nějakým způsobem znevýhodněni a bojují za svá práva, uvedla ČT24 na svém webu.

Televize připomněla například její reportáž o úřednici, kterou Celní správa neoprávněně vyhodila z práce. Žena po 16 letech bez zaměstnání a příjmů po odvysílání příběhu vyhrála spor u Ústavního soudu. Ve dvou reportážích se Sotonová postavila za malého chlapce postiženého autismem, který se kvůli necitlivému postupu českých úřadů dostal z dosahu svého asistenta do cizího prostředí dospělých lidí.  Z poslední doby měla dopad její reportáž o firmě, která měla monopol na výrobu zimních bund pro armádu za desítky miliónů korun, vojáci po zveřejnění začali připravovat novou soutěž.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nehoda se stala v neděli dopoledne na silnici I/35 u obce Zámrsk na Orlickoústecku. Srážku dvou osobních vozidel Sotonová nepřežila, dalších šest lidí cestujících v autech bylo s různými zraněními převezeno do nemocnice. Příčinu nehody vyšetřuje policie, řekla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Reklama

Výběr článků

Načítám