Hlavní obsah

Ed Harris i Anthony Hopkins ve sci-fi Westworld podle Crichtona

Novinky, Stanislav Dvořák

Držitel čtyř Oscarů Ed Harris se přidal k hereckému týmu nového projektu společnosti HBO. Jde o adaptaci sci-fi Westworld, kterou kdysi napsal i režíroval Michael Crichton.

Foto: H.C.E.

Ed Harris (z filmu Muž na hraně)

Článek

Televizní série je inspirována filmem z roku 1973 a tvůrci ji označují za „temnou odyseu o soumraku umělé inteligence”. Ed Harris, který si zahrál ve snímcích jako Apollo 13, Útěk ze Sibiře, Gone, Baby, Gone, Hodiny, Čistá duše, Dějiny násilí a Truman Show, získal roli muže v černém, nejzápornější postavy Westworldu. I zbytek obsazení bude hvězdný - Anthony Hopkins, Evan Rachel Woodová, Jeffrey Wright, Rodrigo Santoro či James Marsden.

Režisér nových Hvězdných válek J. J. Abrams bude sérii produkovat společně s Jerry Weintraubem a Bryanem Burkem. Na scénáři pilotního dílu se podílel Jonathan Nolan, který převezme režii, a spolupracovat budou také Lisa Joyová, Kathy Linggová a Athena Wickhamová.

Westworld byl poněkud zvláštní film, který někteří ocenili pro originální nápady, ale také kritizovali pro režijní nezkušenost spisovatele Michaela Crichtona. Ten je autorem velmi úspěšných knih jako Koule, Jurský park, Kongo a Kmen Andromeda, ale zároveň ne příliš úspěšným filmařem.

Foto: MGM

Yul Brynner (z filmu Westworld, 1973)

Westworld byl zábavní atrakcí pro bohaté, kde si mohli zažít dobrodružnou dovolenou např. ve westernovém městečku, ve starověkém Římě nebo na středověkém hradě. V umělém světě, kde se pohybovali roboti i lidé, mohli dělat téměř cokoliv.

Dobrodružství se ale zvrhlo. Ve Westworldu dojde k sérii nehod, které zapříčiní přímo smrt většiny živých návštěvníků včetně správců programu v řídícím centru a jednoho ze dvou hlavních hrdinů. Jeden je na ulici odstřelen robotickým pistolníkem v černém. Druhý muž se snaží uniknout, ale mechanismus je přenastaven na ochranu proti zničení, a proto je černým pistolníkem pronásledován skrze celý zábavní park. V původním snímku si zahráli Yul Brynner, Richard Benjamin nebo James Brolin.

Reklama

Výběr článků

Načítám