Hlavní obsah

Zemřel herec Robin Williams

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Tělo mrtvého 63letého amerického herce Robina Williamse našla policie v pondělí v jeho domě v severní Kalifornii. Podle vyšetřovatelů zřejmě spáchal sebevraždu. Williamse proslavily například snímky Dobré ráno, Vietname nebo Dobrý Will Hunting.

Hollywoodské hvězdy vzpomínají na Robina WilliamseVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Ztratila jsem manžela a nejlepšího přítele, zatímco svět přišel o jednoho z nejoblíbenějších umělců a lidských bytostí. Mám zlomené srdce,“ citovala agentura Reuters Williamsovu manželku Susan Schneiderovou.

Kancelář šerifa z okresu Marin uvedla, že tísňové volání policie zaznamenala v pondělí okolo poledne místního času. Williams byl ve svém domě nedaleko Tiburonu severně od San Franciska, podle volajícího byl v bezvědomí a nedýchal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Robin Williams ve filmu Dobrý Will Hunting

„V tuto chvíli oddělení koronera kanceláře šerifa předpokládá, že úmrtí bylo sebevraždou a způsobilo ho udušení. Musí být ale dokončeno zevrubné vyšetřování předtím, než bude určena konečná příčina (smrti),“ uvedla kalifornská policie v prohlášení.

Foto: Kevork Djansezian, ČTK/AP

Květiny a svíčky na památku komika a herce Robina Williamse na chodníku slávy v Hollywoodu

Agentura Reuters dále napsala, že Williams trpěl v poslední době depresemi. Údajně bojoval se závislostí a v červenci nastoupil do rehabilitačního centra ve státě Minnesota.

Podle jeho přátel ale v té době nebral drogy, ani neholdoval alkoholu. Léčba mu měla pomoci odstranit příznaky přepracovanosti.

Soustrast pozůstalým vyjádřil i prezident USA Barack Obama.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

Herec a komik Robin Williams na snímku z roku 2007

Robin Williams se narodil v Chicagu v roce 1951. Už na střední škole vstoupil do dramatického kroužku. Studoval politologii, později byl přijat na prestižní uměleckou Juilliard School v New Yorku. Tam ho jeho vyučující nasměrovali ke komedii.

První nominaci na Oscara získal v roce 1987 za roli ve snímku Dobré ráno, Vietname. Další nominaci mu o dva roky později přinesla role ve filmu Společnost mrtvých básníků, v roce 1991 pak ztvárnění postavy bezdomovce ve filmu Král rybář.

Foto: Profimedia.cz

Robin Williams

Přestože si zahrál v řadě komedií, sošku Oscara získal až v roce 1997 za roli psychiatra v psychologickém dramatu Dobrý Will Hunting. V České republice je také známý například pro své role ve filmech Táta v sukních, Jumanji nebo Flubber.

Robin Williams měl tři děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám