Hlavní obsah

Mick Jagger neplánuje skončit s koncertováním

Právo, Jaroslav Špulák

Britský zpěvák Mick Jagger prohlásil, že ani navzdory svému věku neplánuje přestat s koncertováním. Jednasedmdesátiletý hudebník a spoluzakladatel skupiny Rolling Stones to uvedl v rozhovoru pro britský deník The Daily Telegraph. Své poslední narozeniny oslavil 26. července.

Foto: ČTK

Mick Jagger oslavil v červenci jednasedmdesáté narozeniny. Snímek byl pořízen 21. července v New Yorku.

Článek

„Nevím, kdy s tím skončím, ale momentálně to neplánuji,“ řekl. „Koncertování mi dodává energii, nikdy se při něm nenudím. Jezdit na turné mě pořád strašně baví, a když vyjdu na pódium, je to velmi vzrušující okamžik, protože nikdy nevíte, co se v následujících chvílích stane. Pokaždé je to jiné a zažíváme množství neočekávaných věcí. Každý koncert je jedinečný.“

Několikrát v posledních letech to vypadalo, že skupina Rolling Stones odehraje už jen pár posledních koncertů a dál se bude věnovat spíše jen občasnému nahrávání alb. Jagger na to v rozhovoru také narazil.

Netušil prý, že Rolling Stones budou na scéně působit tak dlouho. „Na začátku jsme si nemysleli, že naše kariéra potrvá nějak zvlášť dlouho, protože v té době bylo jen velmi málo interpretů, kteří vydrželi. Ale my jsme tvrdě pracovali a měli jsme i štěstí, že názor veřejnosti na pop-music se v té době změnil a lidé ji začali brát seriózněji,“ vysvětlil.

Rolling Stones nedávno zveřejnili krátké video, jímž oslavují ukončení evropské části aktuálního světového turné 14 On Fire. Dokument sleduje členy skupiny během šňůry v Evropě, přináší záběry z vystoupení i ze zákulisí.

Evropská část turné navázala na asijskou 26. května v Oslu. Posledním koncertem bylo dvouhodinové vystoupení na Roskilde Festivalu v Dánsku 3. července.

Rolling Stones vznikli v roce 1962 a od té doby prodali odhadem více než 250 miliónů kopií nahrávek.

Reklama

Výběr článků

Načítám