Hlavní obsah

Lucie Bílá rozezpívala diváky na Sázavafestu

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Lucie Bílá posunula v sobotu v noci letošní Sázavafest do finále. Její vystoupení přimělo diváky, aby si s ní její populární písničky zazpívali. Festival pak skončil v neděli brzy ráno.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lucie Bílá byla hlavní hvězdou celého festivalu.

Článek

„Festivaly jsou pro mě zajímavé především proto, že na nich slyším kapely, které bych jinak neslyšela, protože nemám čas jít se na ně podívat. To mě samozřejmě mrzí, i když připouštím, že nemám takový přehled o tom, kdo kde hraje a co se děje. Poslechnout si ale nějaká živá vystoupení kolegů stojí zato. Navíc se s nimi mohu setkat. Před svým koncertem jsem se například potkala s Lukášem Pavláskem, který na Sázavafestu také účinkoval,“ řekl Bílá Právu.

Divákům potom ve svém hodinovém vystoupení nabídla především hybnější skladby ze svého repertoáru, přičemž mezi nimi nechyběla mimo jiné coververze písničky AC/DC s českým textem Dlouhá noc.

Pavlásek četl básně pro děti

Sobotní program čtrnáctého ročníku Sázavafestu, který se uskutečnil od čtvrtka na nádvoří zámku ve Světlé nad Sázavou, nabídl i další zajímavé okamžiky. Komik a herec Lukáš Pavlásek četl ze svých sbírek básní pro děti a přednesl i své humorné povídky z knihy, která by měla vyjít do konce letošního roku. Později se představil ve festivalové verzi pořadu Na stojáka, v němž mu sekundovali Karel Hynek a Daniel Čech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ondřej Havelka prezentoval divákům swing.

Swingové písničky z třicátých let minulého století divákům představili Ondřej Havelka & His Melody Makers, do vyššího hudebního patra je pozvali Dan Bárta & Illustratosphere. Tři písničky z na září chystané albové novinky ve svém koncertu odehrála kapela Wohnout, nesporně zajímavý byl synthpop pražské kapely Cartonnage.

Velmi dobrý a profesionální byla i rakouská skupina Beth Edges, která přivezla do České republiky dobře zvládnutý pop rock. Především závěrečná část koncertu gradovala a publikum tuto u nás zatím málo známou kapelu odměnilo vstřícným přijetím.

Skvělé počasí, příjemně zaplněno

Support Lesbiens nebo Xindl X, kteří vystupovali na festivalu v noci, už patří k jistotám v programu českých letních akcí, zajímavý byl i set ruské ska kapely M.A.D. Band. Eddie Stoilow nabídli solidně interpretovaný pozitivní pop, Prague Conspiracy zase sérii rockových skladeb, kterým dominoval příjemný výraz a jistý hlas zpěvačky Anety Galisové.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dan Bárta potěšil milovníky opravdové hudby.

Sázavafest letos provázelo velmi dobré počasí, byť ve čtvrtek a pátek bylo pod mrakem. Sobotní den už byl vyloženě slunečný. Areál zámku byl příjemně zaplněný, z nachystaného programu vypadla jen skupina První hoře, která nedorazila proto, že jí kdosi odcizil klávesové nástroje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám