Hlavní obsah

Jamie Foxx jako Mike Tyson a scénář od autora Vlka z Wall Street

Novinky, Stanislav Dvořák

Podle serveru Variety se americký herec a zpěvák Jamie Foxx chystá hrát boxera Mika Tysona ve filmu podle scénáře Terence Wintera, který má za sebou mimo jiné Vlka z Wall Street, nejnavštěvovanější film 1. pololetí roku 2014. Zatím bezejmenný projekt má produkovat Foxxův manažer Rick Yorn.

Foto: Columbia Pictures

Jamie Foxx (z filmu Útok na Bílý dům)

Článek

Jamie Foxx už má za sebou velké herecké úspěchy a kromě toho i hudební talent. Ne náhodou dostal hlavní roli v oceňovaném filmu o geniálním zpěvákovi Rayi Charlesovi Ray, dále hrál třeba ve filmech Collateral, Mariňák, Dreamgirls a Nespoutaný Django.

Nový snímek je ještě v počátcích a oficiálně se k němu žádné hollywoodské studio nepřihlásilo, vzhledem ke značnému komerčnímu potenciálu s tím ale pravděpodobně nebude problém. Tysonův životní příběh je na první pohled velmi filmovou látkou. V osmdesátých letech se objevil jako mladý neporazitelný sportovec, ale více pozornosti se pak věnovalo spíše jeho agresivnímu a do jisté míry bláznivému chování.

Foto: Falcon

Christoph Waltz a Jamie Foxx ve filmu Nespoutaný Django

V devadesátých letech už zápasy tolik nevyhrával a začal propadat svým démonům. Byl odsouzen za znásilnění a šest let seděl ve vězení. Poté se snažil vrátit na vrchol jako boxer, ale už to nešlo tak hladce – když ho porazil Evander Holyfield, ukousl mu ucho. V roce 2003 zbankrotoval a navíc mu zemřela dcera. Následně definitivně opustil svět boxu a napsal své memoáry Undisputed Truth, které se staly v Americe bestsellerem.

Společnost HBO se už pokusila o televizní zpracování jeho příběhu v roce 1995, kdy ho hrál Michael Jai White, ale velký celovečerní film tu ještě nebyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám