Hlavní obsah

Nové knihy: Ampuero, Bloch, Buchananová, Čapek i výlety po republice

Právo, František Cinger

Z bohaté nabídky letních novinek připomínáme populární román chilského prozaika Roberta Campuara, Američana Roberta Blocha i Kanaďanky Cathy Marie Buchananové. Neztrácejí se ani naši autoři Karel Čapek, Čestmír Kapřík a Petr Louka. Nádavkem nabídka 300 nejkrásnějších výletů po České republice.

Článek

Roberto Ampuero:

Případ Neruda

Nové knihy

Básník Pablo Neruda se vrátil do Chile, když opustil post chilského velvyslance v Paříži. V zimě roku 1973 pozná Kubánce jménem Cayetano Brulé a přesvědčí ho, aby se ujal pátrání, které z něj učiní úspěšného detektiva. Román inspirovaný krvavou historií.

Host, přeložila Jana Lišková, 330 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Robert Bloch:

Psycho III.

Nové knihy

Třetí díl románu z prostředí Batesova motelu. Replika proslulého místa spojeného s vraždami se má stát největší turistickou atrakcí celého Texasu. Přibývá neplánovaný exponát. Zkrvavená mrtvola dívky. Reportérka Amy Hainesová se pouští do riskantního pátrání.

Baronet, přeložil Lumír Mikulka, 264 stran, 299 Kč

Cathy Marie Buchanan:

Dívky z Montmartru

Nové knihy

Paříž roku 1878. Sestrám van Goethemovým obrátí náhlá smrt otce život vzhůru nohama. Pracovních příležitostí je pomálu, a proto je čtrnáctiletá Marie poslána do pařížské opery. Vrhne se do světa baletu a zanedlouho se stává modelem v ateliéru Edgara Degase.

Práh, přeložili Jiří Petrů a Daniela Rieschlová, 356 stran, 349 Kč

Čestmír Kapřík

Liga opravdových mistrů

Nové knihy

Humoristický román přináší mimořádný pohled do zákulisí jedné sezóny fotbalového mužstva FC Nagelované primadony Praha a taky odkrývá milostný život Bruna Nožičky, největší hvězdy týmu. Dívat by se na Nagelované primadony asi nedalo, ale je dobré mít je přečtené.

Mladá fronta, 152 stran, 199 Kč

Carolina Carlsonová:

Téměř ctihodná liga pirátů. Poklad Čarodějky ze severu

Nové knihy

Hilary Westfieldová odjakživa snila o tom, že bude pirátkou. Ale Téměř ctihodná liga pirátů odmítne její přihlášku, protože dívky nepřijímá. Ale opravdový pirát nikdy nedopustí, aby se mu zoufalé okolnosti postavily do cesty.

Host, přeložil Michal Mráz, 312 stran, 279 Kč

Jessica Shirvington:

Violet Eden. Omámení

Nové knihy

Violetě bylo sotva sedmnáct let, když se o sobě dozvěděla nečekané věci. Je napůl člověk, napůl anděl a osud jí naložil těžká rozhodnutí – stát se bojovníkem a tím se vzdát lásky k Lincolnovi, nebo zůstat člověkem a přihlížet, jak se vlády nad světem ujmou padlí andělé.

Práh, přeložila Petruše Klůfová, 312 stran, 249 Kč

Karel Čapek:

Tři hry

Nové knihy

Po Čapkovi romanopisci, jehož Česká knižnice prezentovala trilogií Hordubal, Povětroň a Obyčejný život, se představuje Čapek jako dramatik hrami Loupežník, R.U.R. a Bílá nemoc. Proslulými díly, která ukazují proměnu romantika v bojovníka proti fašismu.

Host, 230 stran, 299 Kč

Petr Louka:

99 věcí, kterých se bát, než vstoupíte do manželství

Nové knihy

Rozverná knížka, která manželské soužití nahlíží s laskavým i mírně ironickým humorem. Svým formátem i pojetím vhodná jako dárek především pro všechny nastávající novomanžele, kterým chtějí ti, co je obdarují, říct, na co si mají dávat pozor.

No Limits, 128 stran, 159 Kč

300 nejkrásnějších výletů po České republice

Nové knihy

Všude dobře, doma nejlépe. K tomuto poznání dospívá stále více těch, kdo už toho viděli hodně v cizích zemích. V jedinečné publikaci 300 nejkrásnějších výletů po České republice získáte neocenitelného rádce pro plánování výletů po přitažlivých místech naší země.

Reader’s Digest Výběr, 442 stran, 1268 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám