Hlavní obsah

Oblíbený seriál Akta X se možná vrátí. Chris Carter hovořil s ředitelkou

Právo, Jaroslav Špulák

Příznivcům kultovního a velice úspěšného televizního seriálu Akta X svitla naděje na další pokračování.

Foto: Profimedia.cz

Mulder a Scullyová, jak je známe z oblíbeného seriálu.

Článek

Chris Carter, scenárista a producent, řekl americkému magazínu Vulture, že absolvoval jednání o obnovení mysteriózního seriálu z let 1993 až 2002, jehož byl tvůrcem. Naznačil přitom, že zná cestu, jak pokračování série dosáhnout.

Vysvětlil také, že po nedávné změně ve vedení vysílací společnosti 20th Century Fox Television existuje aktuálně mnohem větší pravděpodobnost, že se seriál v dohledné době vrátí na televizní obrazovky.

„Ředitelka společnosti 20th Century Fox Television Dana Waldenová a já jsme spolu začínali. Byla to reportérka. Při prvním testování seriálu Akta X jsme spolu seděli v jedné místnosti. Ona byla tenkrát začínající novinářka, já byl zase začínající producent. Byla u toho, když jsem byl na samotném začátku, takže jí hodně dlužím. Bavili jsme se spolu o obnovení seriálu,“ uvedl Carter.

Televizní seriál Akta X přinesl příběhy agentů FBI Foxe Muldera, jehož ztvárnil herec David Duchovny, a Dany Scullyové, kterou si zahrála Gillian Andersonová.

Řešili společně mnohé mysteriózní případy. Během vyšetřování přicházeli na kloub různým konspiracím. Mulder byl přitom ten, kterého záhady přitahovaly, Scallyová k nim byla naopak skeptická.

Seriál se dočkal devíti sérií a dvou filmových zpracování. V roce 1998 byl do kin uveden snímek Akta X, o osm let později film Akta X: Chci uvěřit.

Televizní zpracování získalo třikrát Zlatý glóbus pro nejlepší dramatický seriál, v roce 1996 obdrželi ocenění i jeho dva hlavní představitelé. Dosud dostal seriál šestnáct cen Emmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám