Hlavní obsah

Bílá, Farna či Olympic na hladině Lipna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem sedm dvojkoncertů se mezi 26. červencem a 9. srpnem odehraje v rámci Frymburkfestu Lipno. Na speciálním pódiu na hladině Lipna vystoupí zpěvačky Lucie Bílá, Ewa Farna a další.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lucie Bílá

Článek

Návštěvníci Lipna se mohou těšit i na Čechomor, Petra Bendeho, Petra Koláře, Debbie či Janka Ledeckého. Festival má také charitativní rozměr, pomůže hendikepovaným dětem.

„Téměř každý druhý den bude Lipenská přehrada svědkem speciálního charitativního dvojkoncertu. Umělci i technika budou dopravování na pódium i zpět speciální lodí. Více informací o všech účinkujících a plán koncertů naleznete na webových stránkách frymburklipnofest.cz,“ informovala za pořadatele Zdeňka Selingerová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ewa Farna vydá nové české album v září.

Koncerty doplní doprovodné akce ve Frymburku a po celou dobu festivalu bude na pláži přehrady k dispozici šedesátimetrový vor, na kterém zájemci z řad návštěvníků mohou navštívit malebná zákoutí přehrady.

V přístavu bude sedm sochařů pod vedením vicemistra světa v dřevosochání Martina Komárka tvořit obří sochy na motivy českých pohádek a v závěru festivalu bude na nábřeží města slavnostně odhalena zvonice podle návrhu architekta Bořka Šípka nazvaná Zvonička naděje.

Reklama

Výběr článků

Načítám