Hlavní obsah

Divadlo Continuo zve do Švestkového dvora

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Continuo propojuje pohyb, tanec a fyzické herectví s postupy loutkového divadla, živou hudbou a výtvarnou stylizací. To vše tvoří nezaměnitelnou poetiku a jedinečnost jednotlivých inscenací vytvářených pro konkrétní prostory formou site-specific projektů, jichž se účastní studenti z celé Evropy.

Foto: Robert Hnát

Divadlo Continuo, to je pohyb,tanec i loutky.

Článek

Do jihočeských Malovic se na jeho letní premiéry každoročně sjíždějí diváci i divadelníci ze všech koutů republiky i ze zahraničí. Letošní letní projekt se odehraje přímo v prostorách Švestkového dvora a bude mít unikátní podobu.

Výsledky tvůrčích dílen nevyústí do jednoho představení, ale čtyřdenního festivalu RE:START Malovice 35. Od 24. do 27. července Continuo nabízí několik performancí a instalací, které se budou odehrávat v prostoru i v okolí Švestkového dvora.

„Kromě site-specific představení uvedeme naše nejnovější inscenace Den osmý a U zdi, řadu divadelních představení a koncertů souborů, které jsou spojené s více než dvacetiletou historií divadla. Mezi jinými se diváci mohou těšit na Buchty a loutky, Ridinu Ahmedovou, bývalého člena souboru Jakuba Škrdlu, spoluzakladatele Continua Dominika Tesaře či slovenskou kapelu Longital,“ říká Pavel Štourač, vedoucí Divadla Continuo.

Reklama

Výběr článků

Načítám