Hlavní obsah

Filmové premiéry: Díra u Hanušovic a Hercules

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru pouze dva filmy. Po uvedení v hlavní soutěži karlovarského festivalu jde do kin Díra u Hanušovic, kterou režisér Miroslav Krobot natočil s herci Dejvického divadla. Milovníky mytologických dobrodružství zaujme americké netradiční zpracování toho o Herculovi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 30. týden

Článek

Díra u Hanušovic

Trailer k filmu Díra u Hanušovic Video: A-Company CZ

V malé vesnici v Jeseníkách se odehrávají příběhy lidí, kterým osud nadělil do života právě toto krásné, ale pro život drsné prostředí. Hlavní hrdinka Maruna je učitelka němčiny, ale momentálně je to hospodská, která bude mezi štamgasty jen těžko hledat partnera pro život.

Díra u Hanušovic, ČR 2014, tragikomedie, 105 min., režie: Miroslav Krobot, hrají: Tatiana Vilhelmová, Ivan Trojan, Jaroslav Plesl, Lenka Krobotová a další.

Hercules

Trailer k filmu HerculesVideo: Forum Film CZ

Příběh o Herkulovi začíná v momentě, kdy splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. Se svými společníky putuje po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo ji potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný král Thrákie a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že osudu nemůže utéct.

Hercules, USA 2014, dobrodružný/ akční, 95 min., režie: Brett Ratner, hrají: Dwayne Johnson, Aksel Hennie, Rebecca Fergusonová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám