Hlavní obsah

Neil Young zrušil koncert v Tel Avivu

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský hudebník Neil Young a jeho skupina Crazy Horse zrušili plánované vystoupení v izraelském Tel Avivu. Koncertovat měli 17. července v tamním Hayarkon Parku. Důvodem zrušení akce je eskalující napětí v zemi.

Foto: ČTK

Neil Young v Izraeli nevystoupí.

Článek

„Jsme opravdu smutní, že musíme zrušit náš jediný koncert v Izraeli. Může za to napětí, kvůli kterému by nebylo bezpečné koncert odehrát. Je nám líto, že nebudeme mít příležitost představit se svým fanouškům v zemi. Do Izraele a Palestiny přijedeme koncertovat, až nastane mír,“ uvedl v oficiálním prohlášení osmašedesátiletý Neil Young.

Dodal také, že podporuje organizace The Louis & Tillie Alpert Youth Music Center a Heartbeat, které umožňují mladým Izraelcům a Palestincům hrát společně hudbu.

Informaci přinesl server hudebního magazínu Rolling Stone. Podle něho stála za zrušením akce izraelská policie, která koncert vyhodnotila jako bezpečnostní riziko.

Reklama

Výběr článků

Načítám