Hlavní obsah

Zemřel bubeník slavné punkové skupiny The Ramones

V New Yorku v pátek zemřel poslední člen původní sestavy proslulé americké punkové kapely The Ramones, bubeník Tommy Ramone. Ve svých 65 letech prohrál boj s rakovinou. Na své webové stránce to v sobotu uvedl americký časopis Variety.

Foto: Tina Fineberg, ČTK/AP

Bývalý bubeník a manažer punkové kapely The Ramones Tommy Ramone při rozhovoru v New Yorku.

Článek

Narodil se v Maďarsku jako Tamás Erdélyi. Byl zakládajícím členem vlivného punkového kvarteta. Dalšími členy byli zpěvák Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman), baskytarista Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin) a kytarista Johnny Ramone (John William Cummings).

Erdélyi emigroval do Ameriky v roce 1957 a vyrůstal v newyorské čtvrti Forest Hills. Jako Tommy Ramone se skupinou natočil její tři první přelomová alba Ramones (1976), Leave Home (1977) a Rocket to Russia (1977). Poté v roce 1978 odešel, ale s kapelou dále spolupracoval jako producent. Za bicími ho nahradil Marc Bell (Marky Ramone).

Po definitivním rozpadu skupiny v roce 1996 tři ze zakládajících členů během osmi let zemřeli. Joey Ramone v roce 2001 na rakovinu, Johnny Ramone v roce 2004 také na rakovinu a Dee Dee Ramone se roku 2002 předávkoval heroinem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám