Hlavní obsah

Natalie Coleová v Praze zazpívá i písně ze španělského alba

Devítinásobná držitelka ceny Grammy Natalie Coleová zazpívá na festivalu Prague Proms 15. července v pražské Státní opeře vedle svých největších hitů a swing-jazzových standardů i několik písní z loňského alba Natalie Cole en Español nominovaného na tři Latin Grammy. Koncert, který je součástí zpěvaččina evropského turné, je zcela vyprodán.

Foto: Profimedia.cz

Natalie Coleová

Článek

Natalie Cole en Español je vůbec první deska čtyřiašedesátileté interpretky nazpívaná ve španělštině. "Mám ráda experimenty a chtěla jsem udělat něco odlišného, co se ode mě zrovna nečeká. Latinskoamerická hudba má spoustu výborných písní, těch tradičních i těch, které jsou součástí nové americké kultury. Mám ráda ten jazyk, jeho zvukomalebnost, melodičnost a jiskru. Měla jsem štěstí, že album produkoval Rudy Pérez, který spolupracuje s Juliem Iglesiasem, Jennifer Lopezovou nebo s Louisem Miguelem. Sám taky zpívá, což ve studiu byla výhoda, pomohl mi s výslovností," uvedla v rozhovoru poskytnutém pořadatelům Prague Proms.

Dceru jazzového zpěváka a hudebníka Nat King Colea, která začala vystupovat už v 11 letech, ve Státní opeře doprovodí Český národní symfonický orchestr (ČNSO). "Tenhle orchestr má ve světě vynikající zvuk, vyprávěl mi o nich už Andrea Bocelli. Když mě pozvali na svůj festival Prague Proms, naskytla se tak skvělá příležitost společně vystoupit. Bohužel, budu v Praze jen jeden den, takže se s hudebníky uvidím na zkoušce a pak na koncertu," sdělila Coleová, jejíž jméno zdobí Hollywoodský chodník slávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám