Hlavní obsah

Nová alba: 5 Seconds of Summer, Marta Kubišová nebo Tiësto

Právo, Jaroslav Špulák

Další prázdninový víkend nabízí mimo jiné novinku australské chlapecké formace 5 Seconds of Summer, která se nevyhýbá rockové řeči, také soundtrack k filmu o Martě Kubišové nebo novou desku nizozemského DJ Tiësta.

Článek

5 Seconds of Summer: 5 Seconds of Summer

Foto: Universal Music

Nová alba

Výraz australské čtveřice na jejím debutovém albu pojí zvuk One Direction a třeba Blink-182 v nejlepších letech. Na rozdíl od One Direction nemá v repertoáru tolik povědomých melodií, které producenti a tvůrci nakradli v hudební historii. Na rozdíl od Blink-182 je projev mladíků ze Sydney civilní, bez manýrů a extravagancí. Nadějný vstup na scénu.

Marta Kubišová: Magický hlas rebelky

Foto: Supraphon

Nová alba

Celovečerní film režisérky Olgy Sommerové Magický hlas rebelky vypráví životní příběh legendy české populární hudby Marty Kubišové. Premiéru měl na festivalu v Karlových varech a do našich kin vstoupí od 17. července. Aktuálně vychází soundtrack, na kterém je 23 písniček Kubišové včetně nového duetu s Anetou Langerovou nazvaného Život není pes.

Tiësto: A Town Called Paradise

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album nizozemského dýdžeje, který je jedním z průkopníků elektronické taneční hudby a ikona žánru. Na novém albu se dostává i do nových hudebních teritorií, přibližuje se popovým názvukům, přitom neopomíná euforické taneční pasáže.

Mirek Tabák: Černej pasažér

Foto: Supraphon

Nová alba

Nahrávka, jež se stylově pohybuje v ranku přímočarého country-rocku s prvky popu, folku, bluegrassu, blues či gospelu vznikala před několika lety během Tabákových taxikářských štací noční Prahou. Původně jen pro kamarády. Duet s Pavlem Bobkem Klub štvanců je jedinou dosud nevydanou Bobkovou skladbou. Na spolupráci kývl i Marek Eben.

Mastodon: Once More ’Round The Sun

Foto: Warner Music

Nová alba

Troy Sanders (kytara, zpěv), Brent Hinds (kytara, zpěv), Bill Kelliher (kytara, zpěv) a Brann Dailor (bicí, zpěv) natočili své nové metalové skladby ve studiu Rock Falcon za podpory producenta a laureáta Grammy Nicka Raskulinecze. V textech je prý zahrnuto posledních 365 dnů v životě kapely.

Alizée: Blonde

Foto: Sony Music

Nová alba

Šesté studiové album francouzské zpěvačky Alizée produkoval Pascal Obispo. Je na něm jedenáct písniček, singlem je Blonde. Nahrávka se stylově pohybuje v oblasti popových balad a retro stylu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám