Hlavní obsah

Zápisky z Rock for People: Steven Seagal si přivlastnil rozjetý festival

Právo, Jaroslav Špulák

Dlouho to vypadalo, že hvězdný americký herec a srdeční bluesman Steven Seagal ve čtvrtek pár lidí na Rock for People především naštval. Nakonec mu to rádi odpustili a on si přivlastnil rozjetou noc pro sebe, byť na to měl nejméně času ze všech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Seagal na Rock for People

Článek

Začalo to odpolední zprávou, že Seagal nepřiletí včas, protože letadlo z Francie, odkud se do České republiky přemisťoval, bude mít zpoždění. Variací na téma „důvod pozdního příletu“ se v zákulisí objevilo několik, nicméně resumé bylo jasné. Seagal nevystoupí v 19.10 hodin, jak bylo původně plánováno.

Změnilo to částečně program prvního oficiálního festivalového dne, nabouralo to plány diváků a také skupiny Emmure, která Seagalův hrací čas narychlo obsadila.

Pořadatelé festivalu po konzultaci s hercovým managementem oznámili, že Seagal začne hrát o půlnoci na Red Bull Tour Busu, který se vyznačuje tím, že umělci na něm vystupují ve výšce tří metrů nad zemí a za bezpečnostním zábradlím.

Seagal nakonec do Prahy přiletěl krátce po dvaadvacáté hodině. Hned na letišti nasedl do přistaveného vozu a odjel do Festivalparku, kam dorazil kolem půl dvanácté. Trochu si odfrkl a s kapelou se pustil do zvukové zkoušky. Místo o půlnoci nakonec začal hrát o čtyřicet minut později.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Seagal během autogramiády.

Hned na začátku vystoupení se omluvil a spustil klasické blues. Hrál a zpíval s absolutním odhodláním, nasazením a radostí. Po každé písničce se usmál na své spoluhráče, a protože měl máslo na hlavě, namísto plánovaných pětačtyřiceti minut muzicíroval hodinu a deset minut.

Aby svůj pozdní příjezd ještě více odčinil, pozval na druhou hodinu noční své fanoušky do stanu s festivalovými suvenýry, kde uspořádal svou autogramiádu. Místo, kde se jinak prodávají hlavně trička kapel i festivalu, bylo obleženo ze všech stran.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Seagal při cestě na autogramiádu na festivalu Rock for people v Hradci Králové v roce 2014

Seagal pak na autogramiádu přijel od scény, na níž vystupoval, ve voze a za doprovodu ochranky. Když vystoupil, vřele pozdravil novináře i diváky a potom už se se svými fanoušky trpělivě fotografoval a podepisoval jim nejrůznější předměty. S leckým prohodil pár slov a choval se veskrze mile a profesionálně.

Nakonec si tedy noc ze čtvrtka na pátek uzmul pro sebe. Přitom předtím svým zpožděním dost lidí naštval.

Reklama

Výběr článků

Načítám