Hlavní obsah

Nové knihy: Schnabel, McMeekin, Eganová i Steinberg

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní nabídku nových titulů uvádí kniha německého autora Ulricha Schnabela týkající se života takřka každého z nás. Připomínku si zaslouží práce amerického historika Seana McMeekina o příčinách vzniku 1. světové války. Vztahem dvou bratranců, kteří si vracejí dřívější příkoří, se zabývá americká prozaička Jenifer Eganová. A nádavkem jeden komiks o vypočítavém kocourovi Garfieldovi.

Článek

Ulrich Schnabel:

Umění zahálky aneb rozkoš z nicnedělání

Nové knihy

Jak přežít v době computerů bez antidepresiv? Jak zahálet a tím si uchovat svěžest a zdravý rozum? Chvála pomalosti a rozumu. Manuál záchrany všech přepracovaných, přemobilovaných a přemailovaných, kterým život protéká skrze prsty

Dauphin, přeložil Petr Slunéčko, 302 stran, 348 Kč

Sean McMeekin:

Červenec 1914

Poslední dny před válkou

Nové knihy

Historik dokazuje, že 1. světové válce bylo možné zabránit, kdyby neexistovala nepočetná skupina státníků, kteří se v průběhu měsíce po Ferdinandově smrti rozhodli, že tohoto atentátu využijí jako rozbušku pro rozpoutání dlouho očekávané konfrontace evropských mocností.

Computer Press, přeložili Jan Machula a Marek Pavka, 464 stran, 499 Kč

Jenifer Eganová:

Hrad

Nové knihy

Příběh dvou bratranců, Howieho a Dannyho. Jeden byl tlustý a nemotorný, druhý „zlatý“ hoch. Po letech se to obrátí. Změní jejich vztah přestavba hradu na luxusní hotel, nebo se objeví staré rány, které se nestačily zhojit?

Odeon, přeložil Jiří Hanuš, 248 stran, 279 Kč

Hank Steinberg:

Mimo dosah

Nové knihy

Po návratu z uzbeckého Andižanu, ve kterém byl svědkem vládou nařízeného masakru civilního obyvatelstva, musí americký novinář Charlie Davis řešit spoustu palčivých otázek, týkajících se budoucnosti.

Kniha Zlín, přeložil Štěpán Dudešek, 392 stran, 299 Kč

Jima Davis:

Garfield 42: Zatmění slunce

Nové knihy

Masivní tělesa ovlivňují tvar časoprostorového kontinua. Zabarikádujte ledničku, zavřete sušenky do sejfu, povolejte na ochranu svého psa lidovou milici - přichází totiž Garfield! Cynický kocour se značně zkresleným pohledem na osobní vlastnictví.

Crew, přeložil Filip Škába, 64 stran, 99 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám