Hlavní obsah

Lenny Kravitz přiveze do Prahy nové album Strut

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Slavný americký funk-rockový hudebník a zpěvák Lenny Kravitz přijede 13. listopadu do pražské O2 areny a přiveze kromě prověřených hitů nové album Strut.

Foto: Live Nation

Lenny Kravitz

Článek

Lenny Kravitz vydá své desáté studiové album Strut 23. září. První singl The Chamber by se měl objevit 24. června na iTunes. Album obsahuje 12 skladeb.

”Tato nahrávka mě přivedla zpět na místo, které na hudbě tak moc miluji. Zpět k pocitům, které jsem měl, když jsem byl ještě na střední škole. Je to skutečná rocká deska – je syrová, má duši a vznikla opravdu velmi rychle,“ řekl Kravitz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz si na desku sám nahrál kytaru, basu, klávesy, bicí i perkuse a celé ho produkoval. Konečný mix měl na starost Bob Clearmountain, který má za sebou práci na slavných nahrávkách Let’s Dance Davida Bowieho, Tattoo You Rolling Stones nebo Born in the U.S.A. Bruce Springsteena.

Skvělý multiinstrumentalista a občasný herec se stal symbolem energií nadupané muziky s retro náladou. Jde o mix funky, soulu a rocku silně inspirovaný americkými umělci z 60. a 70. let jako Sly and the Family Stone, James Brown, Led Zeppellin či Marvin Gaye. Posledního jmenovaného měl Kravitz dokonce ztvárnit ve filmu, ale nakonec v roce 2013 ohlásil, že z projektu vycouval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenny Kravitz v Praze

Majitel čtyř Grammy debutoval albem Let Love Rule (1989), následovala Mama Said (1991) a za takřka dokonalou desku je považována Are You Gonna Go My Way (1993). Podobný styl rozpracovával i na albech Circus (1995), 5 (1998), Lenny (2001), Baptism (2004), It Is Time for a Love Revolution (2008) a Black and White America (2011).

K nové desce se váže světové turné, které odstartuje 22. října v Moskvě. Vstupenky na turné, čítající 40 měst v Evropě, Velké Británii a Rusku, budou v běžném prodeji od pátku 27. června v síti Ticketportal za 890-1490 korun.

Pro členy fanklubu a klubu Live Nation budou uvolněny vstupenky od 25. června v 10 hod. do 26. června 18 hod.

Reklama

Výběr článků

Načítám