Hlavní obsah

Ředitelem brněnského studia ČT bude Jan Souček, začínal na Nově

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelem regionálního televizního studia v Brně se stal ve středu Jan Souček. Jeho jmenování navrhl členům Rady ČT generální ředitel České televize Petr Dvořák. Rozhodl v návaznosti na otevřené vícekolové výběrové řízení, které Česká televize vyhlásila letos v dubnu.

Foto: Česká televize

Jan Souček

Článek

Všech 14 přítomných radních souhlasilo, proti byl pouze radní Petr Koutný, kněz, který je z Brna. Do konkurzu se přihlásilo 19 kandidátů. Posledního kola výběrového řízení se spolu se Součkem zúčastnilo dalších pět kandidátů, a sice Radim Jansa, Jiří Králík, Pavel Krumpár, Zuzana Zelinová a Karel Zýka.

Mandát do roku 2016   

„Do vedení brněnského studia jsme hledali osobnost, která prokáže nejen vysoké odborné znalosti a kompetence, ale přesvědčí nás i o tom, že má skutečné odhodlání a chuť pozdvihnout prestiž studia a zapojit jej do širší spolupráce s ostatními významnými institucemi v regionu,“ sdělil generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Jsem přesvědčen o tom, že se nám to podařilo a že se nástup Jana Součka stane jak příležitostí naplno využít stávající kreativní možnosti studia, tak šancí nastavit otevřený dialog s odbornou veřejností i akademickou sférou.“

Souček nahradí ve funkci Karla Buriana, kterému mandát končí již v červnu. Působení Součka je omezeno do 20. června 2016. Chtěl by se ve funkci věnovat například užší spolupráci s vysokými školami a místními renomovanými kulturními institucemi, posilování aktivit v oblasti divadelní a hudební tvorby, tvorby pro děti a mládež, folklóru či etnologie.

Kádr z Novy, řídil zábavu

Jan Souček se narodil v roce 1974 v Brně, absolvoval brněnskou právnickou fakultu a svou mediální dráhu odstartoval v roce 1994 jako reportér Televizních novin TV NOVA. V uplynulých dvaceti letech prošel řadou výkonných i manažerských pozic v elektronických médiích i v komerční sféře komunikačních agentur. V televizním studiu Brno působil mimo jiné v letech 2007–2012 jako šéfdramaturg zábavné tvorby. Nyní vyučuje rozhlasovou žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a současně je editorem zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase. Žije v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám