Hlavní obsah

Skupiny z Afriky, Indie i Thajska roztančí pražskou Ladronku

Novinky, Stanislav Dvořák

V sobotu ve 13.00 začne na pražské Ladronce dvoudenní festival world music Respect. Kromě skupin z celého světa se můžete těšit i na program pro děti a interaktivní umělecké instalace.

Článek

„Než začne první koncert, kterého se zhostí multižánroví Les Gars D'en Bas, bude již v areálu festivalu nainstalováno několik objektů. Tyto interaktivní instalace využívají poetiku smyslů a fenoménu hry - jako možnosti kreativního poznávání světa i sebe sama. Objekty jsou místy možných setkání. Setkání ve hře, která uvolňuje ostych a přirozené komunikační napětí, která ruší společenské, věkové i sociální hranice. Jde o přítomný dialog v jednu chvíli na jednom místě s náhodnými spoluhráči - spolutvůrci. Tvůrci objektů jsou Čestmír Suška, Michael Delia, Martin Janíček a Marianna Stránská,“ upozornili pořadatelé.

Děti si v areálu mohou vyrobit vlastní placky, nechybí skákací hrad, helikoptéra od Libora Veselého, malování na obličej a celou nedělí bude provázet oblíbené vystoupení s mýdlovými bublinami Václava Strassera.

Foto: Respect

Yiddish Twist Orchestra

V sobotu má být hlavním hudebním tahákem londýnská skupina Yiddish Twist Orchestra, která oživila hudbu z období prapočátků rokenrolu s prvky židovskými a karibskými. Zpěvák Natty Bo ze skupiny Salsa Celtica se v projektu spojil se spoluhráči Erika Claptona a Eltona Johna a vytvořili nový mix Jamajky a klezmeru.

Strhující může být také skupina Mamar Kassey z Nigeru nebo kapverdský zpěvák Tcheka, který zpěv doprovází třaskavými rytmy. Můžete se těšit i na indické houslisty Ganeshe a Kumareshe, marocké tranzovní Electric Jalaba nebo naprosto raritní The Paradise Bangkok Molam International Band, reprezentující u nás prakticky neznámou thajskou hudbu. Fendika spojuje etiopskou hudbu s unikátním tancem a etiopský Cirkus Debre Berhan propojuje pouliční umění s novým cirkusem.

Lístky je možné koupit za předprodejní cenu na stránkách Goout.cz a Ticketpro. Dvoudenní vstupné 570 korun, rodinné (2 dospělí + děti) 600 korun, jednodenní 470 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám