Hlavní obsah

Mohlo by vyjít až osm Jacksonových alb

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na udílení letošních Billboard Music Awards v polovině května se pořadatelům podařilo přivést k životu zpěváka Michaela Jacksona, a to prostřednictvím hologramu, který vyvolal dojem, že roku 2009 zesnulý zpěvák na pódiu fakticky je. Několik dnů poté vyšlo druhé Jacksonovo posmrtné album Xscape.

Foto: Profimedia.cz

Z nového hudebního videa Love Never Felt So Good

Článek

„A to je teprve začátek,“ prozradil americký producent Rodney Jerkins, který na Xscape spolupracoval. Jeho plán je totiž megalomanský. Chtěl by fanouškům nabídnout dalších až osm alb s písněmi Michaela Jacksona. Je přesvědčen, že je to reálné.

„Máme připravená další překvapení,“ řekl americkému hudebnímu magazínu Rolling Stone. „Jsem si jist, že v Michaelových archívech najdeme ještě spoustu skvělých nahrávek. Navíc jsem přesvědčen, že je všichni uslyšíme v blízké době.“

Jerkins nicméně objektivně připustil, že problémem může být klesající poptávka po nahrávkách Jacksona. Kolekce Xscape vyšplhala hned po svém vydání na druhou příčku amerického prodejního žebříčku. Potom se ale zájem o ni zastavil a prodej zůstal za očekáváním.

Záměr Jerkinse podpořila slova studiového inženýra Matta Forgera. „Bylo běžné, že si Michael nahrál nějakou písničku a potom ji uložil do archívu,“ řekl.

Bývalý generální ředitel společnosti Sony Music Tommy Mottola dodal: „Na každé album připravil deset až dvacet písniček. Jenom z devadesátých let musí být v archívech desítky jeho nahrávek.“

Reklama

Výběr článků

Načítám