Hlavní obsah

Číňané v Praze točí o lásce. Utratí asi 50 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská režisérka, scenáristka a herečka Sü Ťing-lej v Praze od konce června do půlky srpna natočí romanci Jen my víme kde. Na výrobě snímku se podílejí držitelé Českého lva architekt Milan Býček a kostýmní výtvarnice Katarína Hollá, dále třeba skladatel Varhan Orchestrovič Bauer. Jednu ze čtyř hlavních postav ztvární britský herec Gordon Alexander, oznámila Alice Titzová ze společnosti 2media.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Praha je v Asii symbolem romantiky.

Článek

„Natáčení se v Praze uskuteční díky investičním pobídkám Státního fondu kinematografie. Čínský štáb tu utratí přes 50 miliónů korun,” uvedl Radomír Dočekal z filmové produkční společnosti Milk and Honey Pictures, která je koproducentem filmu. Ten podle něj bude devadesátiminutovou reklamou na malebná zákoutí a památky Prahy.

„Sü Ťing-lej se jako první žena v historii stala členkou čínského klubu filmových režisérů, kteří dokázali za jeden film vydělat v kinech více než sto miliónů jüanů (přes 330 miliónů korun). V Číně patří k největším hvězdám. Dosud natočila pět celovečerních filmů, za které získala řadu domácích i mezinárodních ocenění. Ke svým filmům píše scénáře a zároveň v nich sama hraje - nejinak je tomu v případě novinky Jen my víme kde,” uvedla Titzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám