Hlavní obsah

Nová DVD: Blízko od sebe, Robocop i 12 let v řetězech

Právo, míš

Meryl Streepová a Julia Robertsová září v temně humorném i dojemném snímku Blízko od sebe. Oscara za nejlepší film roku 2013 získalo otrokářské drama 12 let v řetězech. Robocop je sci-fi thriller odehrávající se v nedaleké budoucnosti. Romantický příběh Prodloužený víkend je hereckým koncertem Kate Winsletové a Joshe Brolina.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 24. týden

Článek

Blízko od sebe

Foto: Bonton

Tři sestry přijíždějí na pohřeb svého otce do domu, ve kterém vyrůstaly a ve kterém stále žije jejich cynická a celoživotně konfliktní matka. Ta i nyní s potěšením rozdmýchává spory s dcerami, které to v životě nemají snadné: jedné se hroutí manželství, další tají milostnou aféru s bratrancem, třetí ani na pohřbu nemluví o ničem jiném než o své nadcházející svatbě.

Blízko od sebe, USA 2013, drama, 129 min., režie: John Wells, hrají: Meryl Streepová, Julia Robertsová, Benedict Cumberbatch, Ewan McGregor a další.

12 let v řetězech

Foto: Bonton

Na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu vznikl film o Solomonu Northupovi, který žil před občanskou válkou jako svobodný černoch na severu státu New York. Byl však unesen a prodán do otroctví, kde strávil těžkých dvanáct let útrap a ponížení.

12 let v řetězech, USA 2013, drama, 129 min., režie: Steve McQueen, hrají: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong'o a další.

Robocop

Foto: Bonton

V roce 2028 se nenasytný konglomerát OmniCorp rozhodl využít robotické technologie, aby vážně zraněného policistu Alexe Murphyho proměnil v nezastavitelného bojovníka proti zločinu. Stal se z něj napůl člověk a napůl stroj. Vzpomínky na dobu, kdy byl člověkem, se ale snaží prorvat na povrch… a důsledky mohou být katastrofální.

Robocop, USA 2014, sci-fi thriller, 115 min., režie: José Padilha, hrají: Joel Kinnaman, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Jay Baruchel, Michael Keaton a další.

Prodloužený víkend

Foto: Magic Box

Adele a Frank se potkají za velmi neobvyklých okolností, neznají se, ale něco je k sobě přitahuje. Jedno nepředvídané a nepředvídatelné víkendové setkání se tak promění v novou naději na lásku.

Prodloužený víkend, USA 2013, drama, 106 min., režie: Jason Reitman, hrají: Kate Winsletová, Josh Brolin, Gattlin Griffith, Tobey Maguire, Tom Lipinski a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám