Hlavní obsah

Lucie Bílá: O2 arenu si nechávám k narozeninám

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Lucie Bílá bude pokračovat v úspěšném Černobílém turné, jehož první část absolvovala loni na podzim. Na letošek přidala pět koncertů. Představí se 15. října v pražské Tipsport Areně, 17. října v pardubické ČEZ Areně, 19. října v ostravské ČEZ Aréně, 21. října ve Steel Areně v Košicích a 23. října na Zimním stadiónu O. Nepely v Bratislavě.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Lucie Bílá prodlužuje Černobílé turné.

Článek

Co vás vedlo k tomu prodloužit turné?

Je spousta lidí, kteří loni žádný koncert neviděli, a je i spousta těch, kteří by ho chtěli vidět znovu. Rozhodla jsem se tedy udělat radost fanouškům i sama sobě. Loni se nám navíc koncerty nepodařilo natočit, takže bychom chtěli záznam udělat letos. Co se natočí, to se nemusí pamatovat.

Chystáte v programu nějaké změny?

Nic nového nepřipravujeme. Když to fungovalo, proč bychom to neudělali znovu stejně. Vyzkoušeli jsme si to minulý rok, takže vím, co mě čeká, na co si mám dát pozor a jak mám rozložit síly. To jsem například na začátku turné netušila. Když jsme měli v Praze první koncert, byla jsem v takové euforii, že jsem najednou měla pocit, že já sama jsem divák. Teď to ale bude jinak.

Loni jste nicméně oznámila, že připravujete nové album, taneční. Zařadíte z něho do programu další písničku?

Práce na albu se trochu zdržela, protože jsem měla v poslední době rodinné problémy, kdy mi onemocněla maminka a já se věnovala hlavně jí. Nové písničky ale vznikají a možná že jednu novou na turné přece jenom představím.

Co vaše hlasová příprava?

Nepodceňuji ji. Ale zpívám denně, takže si myslím, že v tom problém nebude. Spíš si budu muset hlídat figuru, abych se vešla do šatů, které mám pro to turné připravené. Moc se těším. Je mi trochu líto, že je těch koncertů jenom pět, ale udělali jsme to schválně. To větší totiž chystáme za dva roky, včetně koncertu v pražské O2 areně. Letos jsem ji vynechala, protože si ji chci nechat ke kulatým narozeninám.

Který okamžik na loňském turné byl pro vás nejsilnější?

První koncert, který byl v Praze, pro mě byl velmi náročný. Nevěděla jsem, co od něj můžu očekávat. Užívat jsem si začala teprve další vystoupení a kromě techniky jsem do nich pouštěla i emoce. To jsem si na začátku nedovolila a první koncert jsem emočně tolik neprožila, protože jsem na to neměla čas.

Myslím si, že nejsilnějším momentem pro mě bylo zpívání skladby Vyznání. Měla jsem při ní pocity, které mívám, když jsem na koncertech pouze s doprovodem Petra Maláska anebo s mou báječnou kapelou.

Cítíte se tak lépe?

Jsem ráda, že se mi něco tak velkého, jako je Černobílé turné, povedlo, a jsem ráda, že se k němu letos zase vracím. Kdybych si ale měla vybrat, tak raději budu hrát se svou kapelou. Na velkém turné jsem totiž muzikanty tolik takříkajíc necítila. Věděla jsem, že dělám šou pro dav. Já ale raději oslovuji jednotlivce.

Když jsme po tom turné hráli vánoční koncerty, cítila jsem, že mám v zádech mrazení, že mám emoce, svírá se mi hrdlo a mám slzy v očích. To jsem já. To je má pravda a na takové koncerty se budu vždycky těšit.

Přesto miluju své publikum. Vím, že je barevné, potřebuje změny, a tedy i program, který je v první řadě zábavný. Budete si muset zvyknout, že budu ty pomyslné kabáty střídat. Jednou budu rozchechtaná a jindy vážná.

Reklama

Výběr článků

Načítám