Hlavní obsah

Nové audioknihy s Ebenem, Menzelem i britským veterinářem

Novinky, Stanislav Dvořák

Mezi novými „knihami do ucha“ si můžete vybrat detektivku s Markem Ebenem v hlavní roli nebo čtení ze vzpomínek režiséra Jiřího Menzela, kterého se ujal sám autor.

Foto: Radioservis

Marek Eben je detektiv Klubíčko

Článek

Rozhlasová verze detektivky Emila Vachka Zlá minuta vychází na CD s Markem Ebenem jako detektivem Klubíčkem a dalšími herci (Josef Somr, Jan Hartl, Jan Vondráček, Petra Špalková, Braňo Holiček, Bára Hrzánová, Libuše Švormová, Jiří Lábus, Michal Pavlata, Oldřich Vlach, Simona Vrbická, Jakub Slach, Pavel Tesař, Martin Bohadlo, Radek Holub). Režie se ujal Jan Jiráň.

Pod názvem Rozmarná léta Jiřího Menzela vychází CD, na které režisér načetl vybrané kapitoly ze své autobiografie vydané v roce 2013.

Foto: PRÁVO – Milan Malíček

Jiří Menzel tvrdí, že divadlo, které lidi těší, má smysl.

Menzel, který natočil nadčasové klasiky Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Postřižiny nebo Vesničko má středisková, vzpomíná čtyři hodiny na dětství, studia na FAMU a na setkání s Otakarem Vávrou, Věrou Chytilovou, Bohumilem Hrabalem, Rudolfem Hrušínským nebo Zdeňkem Svěrákem.

Britský veterinář a spisovatel James Herriot si získal popularitu příběhy o venkově a životě zvěrolékaře a jeho svěřenců. CD Zvěrolékař a kočičí historky načetl Michal Pavlata roku 2012 v režii Vladimíra Ruska.

Reklama

Výběr článků

Načítám