Hlavní obsah

Kresby s komiksovým hrdinou Tintinem se vydražily za rekordní sumu

Dvojstrana s kresbami komiksového hrdiny Tintina, kterou v roce 1937 vyhotovil belgický autor této postavičky publikující pod pseudonymem Hergé, se na sobotní aukci v Paříži prodala za více než 2,5 miliónu eur (68,6 miliónu korun). Je to nových světový rekord pro komiksová díla, sdělil agentuře AFP aukční dům Artcurial.

Foto: Profimedia.cz

Komiksový hrdina Tintin

Článek

Dosavadní rekord pro obrázkové seriály držel rovněž Hergé, tentokrát šlo ale o jeho vzácnou kresbu titulní stránky komiksu Tintin v Americe z roku 1932. Toto dílo se v červnu 2012 rovněž v aukční síni Artcurial vydražilo za 1,3 miliónu eur včetně poplatků.

Držitelem nového rekordu se stala dvoustrana s kresbami tuší, které zachycují Tintina a jeho psíka Milou v 34 nejrůznějších situacích. Tintin se na obrázcích objevuje jako kovboj, cestovatel, nebo v rytířském brnění. Každý z obrázků je spojen s okamžiky z komiksových alb o Tintinovi, která vycházela v letech 1937 až 1958.

Cena, která zahrnuje poplatky, několikanásobně překonala počáteční odhady, které se pohybovaly mezi 700 000 a 900 000 eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám