Hlavní obsah

Mr. Cocoman & The Solid Vibes pokřtí nové album

Právo, Jaroslav Špulák

Z reggae vycházející skupina Mr. Cocoman & The Solid Vibes pokřtí ve středu 14. května v pražském Lucerna Music Baru své nové album Zázraky. Pozvala si při té příležitosti řadu zajímavých hostů, mezi nimi například nový projekt frontmana skupiny Švihadlo Petra Šturmy nazvaný Ravi Šturma. V čele formace Mr. Cocoman & The Solid Vibes stojí zpěvák, producent a písničkář Adam Lanči alias Cocoman.

Foto: archív kapely

Mr. Cocoman čili Adam Lanči

Článek

Proč se album jmenuje Zázraky?

Dlouho jsem přemýšlel o tom, jak co nejpřesněji v názvu shrnout své směřování, které jsem v psaní písniček v poslední době nabral. A slovo Zázraky nejlépe vystihuje postoj, jenž k tomu mám. Myslím si, že lidé by měli více věřit ve věci, které považují za zázračné nebo nemožné. Kdyby jim věřili a nebyli tak skeptičtí, dařilo by se jim v životě mnohem lépe.

Lze vaši tvorbu chápat jako duchovní, nebo dokonce ezoterickou?

Nemám moc rád slovo ezoterický, přijde mi zprofanované. Album Zázraky jsem vytvořil v souznění se svým vnitřkem. Polovina písniček je o tom, co se děje v člověku, a z tohoto hlediska by asi bylo možné je označit jako duchovní. Není to ale album náboženské nebo ezoterické. Je o tom, co prožívám.

Jde o prožitek umělecký, nebo osobní?

Mám to spojené, těžko se mi to od sebe odděluje. Je to má osobní výpověď.

Vždy jsem si vás spojoval především s reggae. Na této desce ale rozhodně nejste v tomto smyslu ortodoxní. Považujete svou hudbu ještě za reggae?

Nikomu nerozmlouvám, když si myslí, že je to popová deska, anebo je popem ovlivněná. Já ale nevím přesně, jak pop vymezit. Máte pravdu, ani já tuto desku nepovažuji za reggae. Je to spíš hudba inspirovaná reggae. Také jsou na ní vlivy z doby, kdy jsem poslouchal folk a písničkáře. Bylo to v době mého mládí. Teď se mi to vrátilo a spojilo s hudbou, kterou mám rád. Navíc jsem na tomto albu jako autor nesledoval žádnou žánrovou cestu. Snažil jsem se naopak, abych ze škatulek trochu vypadl.

Jaké máte s  albem ambice?

Chtěl bych pokračovat v tom, co jsme s kapelou Mr. Cocoman & The Solid Vibes začali téměř před deseti lety. Hledám cestu k tomu, abych mohl kombinovat hudbu, která mě baví, a zároveň jí mohl dávat obsah, jenž bude mít smysl a bude mít smysl předávat ho posluchačům. Konkrétní cíl ale nemám.

Reklama

Výběr článků

Načítám