Hlavní obsah

V Praze vystoupí nositel Grammy Big Daddy Kane

Praha

Hlavní hvězdou dalšího koncertu v rámci série Boombox bude v úterý v Lucerna Music Baru americký rapper Antonio Hardy známější jako Big Daddy Kane. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších rapperů dneška, jehož song Ain´t No Half-Stepping patří ke klasice žánru.

Foto: LMB

Big Daddy Kane

Článek

Big Daddy Kane se prosadil v osmdesátých letech spolu s Bizem Markiem jako člen Juice Crew z newyorské čtvrti Queens. Zaujal rychlým rapem, slovy chrlenými jako salvy z kulometu.

První singl Rane mu vyšel už v roce 1987 a stal se hitem undergroundové hiphopové scény. Debutová deska Long Live The Kane s hitem Aint No Half-Stepping následovala o rok později. Po ní přišlo album It´s Big Daddy Thing.

Cenu Grammy získal v roce 1991 za nejlepší skupinový rap ve skladbě Black On The Block, na které se podílel skladatel a producent Quincy Jones.

Už v devadesátých letech Kane spojoval rap a hip hop se soulem, kvůli čemuž byl tehdy kritizován, i když to předznamenalo vývoj žánru. Po hektickém začátku, kdy vydával desku každý rok, se proto v roce 1994 po albu Daddy´s Home načas odmlčel. Veteranz´ Day vyšel až v roce 1998 a pak následovala patnáctiletá odmlka. S novou deskou Back To The Future, kterou šlo jen stáhnout, se Big Daddy Kane přihlásil až v roce 2013.

V novém tisíciletí se Big Daddy Kane soustředil především na svou kariéru herce, která začala v roce 1993, kdy hrál ve westernu Patrola.

Reklama

Výběr článků

Načítám