Hlavní obsah

Nové knihy: Ráž, Nahapétianová, Jungstedtová, Hapka i Gaarder

Právo, František Cinger

K novinkám tohoto týdne patří nový román Romana Ráže z doby I. světové války. Do nedávné doby zavede íránská prozaička Naïri Nahapétianová. Nové detektivky nabízejí švédská autorka Mari Jungstedtová i Američan Jeff Lindsay. Své čtenáře si najde autorizovaná biografie Petra Hapky. Britský historik Christopher Clark napsal o tom, jak se rodila světová válka, od jejíhož začátku uplyne letos sto let. No a nádavkem jeden komiks.

Článek

Roman Ráž:

Lázeňské dobrodružství

Nové knihy

Mohutná románová freska připomíná sto let od vypuknutí I. světové války. Na pozadí historických událostí rozvíjí příběh vídeňské Češky Marie Klánské, která odchází do rodících se moravských lázní Slaňan, kde prožívá dobu tolik měnící lidské charaktery.

Akropolis, 336 stran, 320 Kč

Naïri Nahapétianová:

Poslední píseň z Isfahánu

Nové knihy

Šáh padl a Islámská republika zakázala ženám zpívat na veřejnosti. Roxana, známá popová zpěvačka, se vrací do rodného města Isfahánu, aby potají uspořádala poslední koncert. Její mrtvola je nalezena v opuštěném divadle, za den je zabita jiná isfahánská zpěvačka.

Host, přeložil Petr Christov, 216 stran, 269 Kč

Mari Jungstedtová:

Vražedné léto

Nové knihy

Obyvatelé ostrůvku Fårö jsou zděšeni. Muže, který trávil s manželkou a s dětmi v kempu dovolenou, někdo zabil výstřelem do hlavy. Případ znamená velkou příležitost pro nedávno povýšenou komisařku Karin Jacobssonovou.

Kniha Zlín, přeložila Karolína Kloučková, 262 stran, 239 Kč

Jeff Lindsay:

Dexterův poslední záběr

Nové knihy

V Miami se natáčí detektivní seriál. Pomoc štábu přinese Dexterovi radost, sblíží se s herečkou Jackie Forrestovou. Jeho nálada se vytratí, když je v kontejneru nalezeno tělo brutálně zavražděné ženy, pak dojde k další vraždě... a všechny oběti se podobají Jackie.

BB art, přeložil Zdeněk Hoffmann, 352 stran, 299 Kč

David Laňka, Petra Jančálková:

Váš Petr Hapka

Nové knihy

Autorizovaná biografie Petra Hapky, legendy české hudební a filmové scény. Cenné je přiblížení podhoubí české populární hudby od 60. let do současnosti, jaké v ní panovaly vztahy a vazby. Součástí jsou vzpomínky přátel a kolegů, napsané speciálně pro tuto knihu.

No Limits, 160 stran, 289 Kč

Jostein Gaarder:

Anna (Jaký bude rok 2082?)

Nové knihy

Anně je 16 let, baví ji přírodovědný kroužek a moc by chtěla vědět, jak bude vypadat svět v budoucnosti. To se jí vyplní. Dívka jménem Nova si 11. prosince 2082, otevře počítač a najde tam dopis od prababičky z 11. prosince 2012.

Albatros, přeložila Jarka Vrbová, 187 stran, 229 Kč

Eva Semotanová – Jiří Cajthaml a kol.:

Akademický atlas českých dějin

Nové knihy

Publikace zpřístupňuje na mapách, kartografických modelech, vyobrazeních, grafech a kartogramech soubor vybraných poznatků moderní české historické vědy po roce 1989, vztahujících se k českým a slovenským dějinám, zasazených do evropského prostoru.

Academia, 559 stran, 2290 Kč

Christopher Clark:

Náměsíčníci: Jak Evropa v roce 1914 dospěla k válce

Nové knihy

Cambridgeský profesor ve své obsažné studii boří zavedené mýty. Odmítá staré klišé svalující vinu především na Ústředních mocnostech a příčiny událostí, jež vyvolaly nejhlubší otřes, jaký moderní Evropa kdy zažila, hledá na Balkáně.

BB art, přeložil Zdeněk Hron, 680 stran, 599 Kč

Andy Diggle:

Green Arrow: Rok jedna

Nové knihy

Oliver Queen je komiksově lehkovážný playboy, který si neváží nikoho a ničeho – dokonce ani sebe. Zvykl si procházet životem jako velkým flámem, ale když je zrazen a opuštěn na tropickém ostrově, přece jen nalezne něco, na čem mu záleží: spravedlivou odplatu!

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 160 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám