Hlavní obsah

Nové projekty. Hřebejk chystá Učitelku, Vorlíček Zlatovlásku

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci probíhajícího festivalu českých filmů Finále Plzeň představili producenti a tvůrci připravované projekty. Seznámili s jedenácti vybranými. Pět z nich je ve fázi vývoje, tři jsou ve výrobě a tři v postprodukci.

Foto: Právo - Petr Horník

Nový projekt chystá Jan Hřebejk.

Článek

Nový projekt chystá dvojice Jan Hřebejk a Petr Jarchovský. Jejich film Učitelka se tematicky vrací do období normalizace.

Na plátna se dostane několik celovečerních pohádek renomovaných tvůrců – Jan Svěrák natočil Tři bratry, Václav Vorlíček chystá Zlatovlásku a Alice Nellis Sedmero, které je ve fázi výroby. Klasický pohádkový žánr si chce zkusit také Marek Najbrt, jeho film nese název Horkou jehlou.

Producenti Hořícího keře Pavla Kubečková a Tomáš Hrubý představili celovečerní debut Martina Krejčího Čekej tiše, Filip Remunda a Jana Bebrová odhalili performativní dokument Český Pepík jede do Polska poznat lásku k Bohu, producent Jan Macola projekt Nikdy nejsme sami režiséra Petra Václava, jehož nedávno dokončený film Cesta ven bude jediným českým zástupcem na MFF Cannes (v paralelní nezávislé sekci ACID).

Josef Tuka, dosud známý krátkometrážními projekty, přiblížil svůj chystaný celovečerní debut, psychologické drama Absence blízkosti, ve výrobě je animovaný celovečerní projekt Jack Russel – zachránce planety, režisér Jan Balej připravuje nový animovaný film Malá z Rybárny inspirovaný pohádkou H. Ch. Andersena.

V dokončovací fázi jsou režisérský debut My2 Slobodanky Radun a Místa Radima Špačka. Dokončuje se i film Pavla Göbla Odborný dohled nad východem slunce.

České filmové centrum představilo i kompletní katalog připravovaných projektů ve stadiu vývoje (64), výroby (23) a postprodukce (16) v češtině i angličtině. Jak uvedla vedoucí ČFC Markéta Šantrochová, letošní kolekce je žánrové bohatá a zajímavá. Je v ní zastoupen detektivní žánr, historický velkofilm, drama, adaptace literárních děl, muzikál, politický thriller, doku-drama i sci-fi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám