Hlavní obsah

Filmové premiéry: Doupě, Jedna za všechny, Divergence a Husí kůže - Zimomriavky

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle scénáře Luca Bessona vzniklo kriminální drama Doupě. Komedie o dvou ženách, které se ze sokyní stanou přítelkyněmi, se jmenuje jedna za všechny. Do České republiky se blíží nový fenomén s názvem Divergence. Díky převaze akce, napětí a dobrodružství nad romantikou bývá přirovnávána k sérii Hunger Games. Dokument Husí kůže - Zimomriavky se vrací k rozpadu Československa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 18. týden

Článek

Doupě

Upoutávka na film DoupěVideo: H.C.E.

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z getta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů.

Doupě, Francie/ Kanada 2014, krimi/ drama, 100 min., režie: Camille Delamarre, hrají: Paul Walker, David Belle, Robert Maillet, RZA, Carlo Rota a další.

Jedna za všechny

Upoutávka na film Jedna za všechny Video: CinemArt

Carly je drsná newyorská právnička, která si nikdy nic nezačíná s ženatými muži. V současnosti je bezhlavě zamilovaná do Marka, a ten jí lásku téměř bezvýhradně oplácí. Jenže se jednou Carly  rozhodne Marka překvapit doma, dveře jí otevře jeho manželka Kate. Tato vždy věrná a oddaná žena v domácnosti je paralyzovaná šokem a Carly se pro změnu nebezpečně rozzuří. Naštěstí ale místo toho, aby svůj hněv namířily proti sobě, začnou se Carly a Kate pomalu sbližovat.

Jedna za všechny, USA 2014, komedie, 109 min., režie: Nick Cassavetes, hrají: Cameron Diazová, Kate Uptonová, Leslie Mann, Nikolaj Coster-Waldau a další.

Divergence

Upoutávka na film DivergenceVideo: Bontonfilm

V budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. A hrozbu je třeba zlikvidovat.

Divergence, USA 2014, akční sci-fi, 139 min., režie: Neil Burger, hrají: Shailene Woodleyová, Theo James, Kate Winsletová, Ashley Judd, Zoe Krawitz a další.

Husí kůže - Zimomriavky

Upoutávka na film Husí kůže - ZimomriavkyVideo: CinemArt

Jak se na rozpad manželského svazku dvou národů díváme dnes, když už rozvodové vášně vychladly? Režisér Martin Hanzlíček našel v televizním archivu filmový materiál ilustrujícího proces rozpadu Československa. Se sestřihem klíčových momentů se vydal za občany Čech, Moravy a Slovenska, aby zachytil současné komentáře těchto dvacet let starých událostí.

Husí kůže - Zimomriavky, ČR 2014, dokument, 78 min., režie: Martin Hanzlíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám