Hlavní obsah

RECENZE: Fruscianteho cesta nikam

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

John Frusciante je bývalý kytarista jedné z nejslavnějších skupin světa, amerických Red Hot Chili Peppers. Dvakrát od ní odešel. Podruhé před pěti lety proto, že se chtěl věnovat vlastní elektronické muzice. Ne že by se jí v době svého bytí u kapely nevěnoval. Nyní jí ale propadl.

Foto: ČTK

John Frusciante býval kytaristou Red Hot Chili Peppers.

Článek

Aktuální Enclosure je jeho dvanácté album, třetí v řadě, které má elektronický hudební základ a pracuje s prvky experimentálního rocku a synth-popu. Je to také třetí album v řadě, na němž Frusciante ztrácí glanc, a to po všech stránkách.

Z uznávaného kytaristy se stává experimentátor, jenž před uměleckou kvalitou upřednostňuje kvantitu. Skladby na albu jsou beztvaré, nezajímavé a nezáživné. V podstatě lemují cestu k zapomenutí skvělého rockového kytaristy.

Foto: Universal Music

John Frusciante: Enclosure

Frusciante si jistě svůj odchod z Red Hot Chili Peppers dobře rozmyslel. V běhu času to ale po poslechu novinek vypadá, že by ho mohl zatraceně litovat. Soudě podle materiálu na albu nejsou jeho ambice už ani klubové. Možná z něho ale bude dobrá hudba do nějakého fastfoodu nebo výtahu.

John Frusciante: Enclosure
Universal Music, 37:42

Celkové hodnocení: 30%

Reklama

Výběr článků

Načítám