Hlavní obsah

Colours nabídne divadla: Polívku, Sklep i Cirk La Putyka

Právo, Aleš Honus

Nejenom hudbu, ale i špičkové české divadelní soubory nabídne letošní ročník červencového festivalu Colours of Ostrava. Pořadatelé ve čtvrtek oznámili, že návštěvníkům nabídnou jak ceněná divadelní představení, tak i úplné novinky.

Foto: Betka Noll

Snímek z představení Souboj gigantů, ve kterém se spojil brněnský Komediograf s kultovním Divadlem Sklep.

Článek

„Diváci se mohou těšit na přední české herecké osobnosti i na současné žánry – nový cirkus, tanec, pohybové divadlo a improvizaci,” uvádí dramaturg Jiří Moravčík.

Na Colours tak bude v hale Gong k vidění nové představení DNA Divadla Bolka Polívky s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou. Dále to bude Souboj gigantů neboli improvizační souboj členů pražského Divadla Sklep a brněnského Komediografu za účasti takových herců jako Tomáš Hanák, Pavel Liška, Milan Šteindler, Tomáš Matonoha, David Vávra, Josef Polášek nebo Marek Daniel.

Přední soubor nového cirkusu Cirk La Putyka přiveze své slavné představení Risk, plné akrobacie, létajících nožů, šipek, živé hudby i projekcí. Oceňované představení One Step Before the Fall souborů Spitfire Company a Damúza spojí tanečnici Markétou Vacovskou s živou hudbou a zpěvem Lenky Dusilové. A konečně legendární improvizační divadlo VOSTO5 se v Ostravě představí se Soubojem Titánků.

Kromě divadla VOSTO5 se budou všechna představení kvůli rekonstrukci dolu Hlubina konat v prostoru multifunkčního sálu Gong, kam si bude možné již od 28. dubna koupit za malý poplatek rezervaci místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám