Hlavní obsah

V Liberci chystají Monty Pythony

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál Spamalot od Monty Pythonů se dočká premiéry v libereckém Divadle F. X. Šaldy 25. dubna. Donedávna se hrál v londýnském West Endu, kde účinkovali i Michael Palin a Eric Idle.

Foto: Divadlo F.X. Šaldy

Sira Robina hraje Roman Říčař.

Článek

Autorem úspěšné hudební komedie je člen Monty Pythonů Eric Idle. Představení založil na kultovním filmu Monty Python a Svatý grál, parodii o skupině rytířů hledajících Svatý grál. Spamalot si také rád utahuje z broadwayských muzikálů včetně legendárních děl Andrewa Lloyda Webbera. Premiéra se odehrála na Broadwayi v roce 2005 a hra získala tři ceny Tony.

V Liberci režíruje Spamalot Petr Palouš, autorem překladu je Adam Novák. Hudbu připravil Dalibor Tuž, kostýmy Jitka Moravcová, choreografii Martin Pacek a dramaturgii Tomáš Syrovátka.

Foto: Divadlo F.X. Šaldy

Karolína Baranová

V hlavních rolích se jako Král Artuš představí Zdeněk Kupka, jako Sir Robin Roman Říčař, jako Sir Lancelot Michal Maléř a jako Sir Galahad Martin Polách. Dále hrají Jakub Albrecht, Jaroslav Slánský, Karolína Baranová, Věra Poláchová, Martin Stránský, Markéta Coufalová nebo Veronika Korytářová.

Komická skupina Monty Pythonů proslula jak krátkými skeči, tak celovečerními filmy jako Monty Python a Svatý grál, Život Briana a Monty Pythonův smysl života. V sedmdesátých a osmdesátých letech pobuřovala veřejné mínění – třeba Život Briana parodoval historii křesťanství a církev proti němu svého času ostře vystupovala, dokonce byl v několika zemích zakázán.

Reklama

Výběr článků

Načítám