Hlavní obsah

Nová alba: Black Label Society, The Vamp i Johnny Cash

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další týden na albovém trhu se nese ve znamení různých stylů. Black Label Society na novém počinu oživují tradiční metal, Britové The Vamps dávají prostor mladistvé kytarovce a Johnny Cash zase klasické country. Jsou tu ale i další.

Článek

Black Label Society: Catacombs of the Black Vatican

Foto: Mystic

Nová alba

Catacombs of the Black Vatican je deváté řadové album americké rockové skupiny Black Label Society. Jejím šéfem je fenomenální kytarista Zakk Wylde, který také za skladbami z desky stojí. Ryze rockové album je hlavně instrumentální lahůdkou.

The Vamps: Meet The Vamps

Foto: Universal Music

Nová alba

Na svůj debut zařadili dva roky existující mladí Britové The Vamps patnáct písniček. S několika jim vypomohli Espen Lind, Bruno Mars, TMS či Savan Kotecha, kteří se postarali i o produkci alba. Muzikanti nahrávku nasměrovali k popu s prvky surf popu a rocku a nebáli se použít ani fragmenty hitu Cecilia od Paula Simona a Arta Garfunkela. Vznikla nadějná kolekce osvěžující indie scénu na ostrovech.

Johnny Cash: Out Amon The Stars

Foto: Sony Music

Nová alba

Další posmrtné album legendárního countryového zpěváka Johnnyho Cashe. Jsou na něm dosud nepublikované skladby. Původně byly nahrané v roce 1981 v amerických Columbia Studios a v roce 1984 v 111 Sound Studios. Jejich producentem byl Billy Sherrill. Jsou to příjemné nahrávky, nevyrovnají se ale nejsilnějším Cashovým písním.

Karel Zich: Paráda

Foto: Supraphon

Nová alba

V edici Zlatá kolekce vydává společnost Supraphon slavné i méně známé písničky již zesnulého zpěváka Karla Zicha. Na třech albech je šestašedesát skladeb. Jsou to jak vzpomínky na Elvise Presleyho, tak hity i Zichovy pěvecké spolupráce.

Christina Perri: Head or Heart

Foto: Warner Music

Nová alba

S vizitkou komerčně velmi úspěšné zpěvačky vydává osmadvacetiletá Christina Perri druhé studiové album Head Or Heart. Jeho předzvěstí se stal singl Human, jenž se dočkal vřelého přijetí v řadě zemí světa.

Boy: Darkest Visions

Foto: Boy

Nová alba

Debutové album punkrockové kapely z Brna vyšlo s velkou produkcí v domácích vodách nevídanou. Album produkoval Tommy Akerholdt z norských Turbonegro. Jako hosté se na něm představili kupříkladu americký producent Ronnie King (Offspring, Rancid) nebo Sean Smash (Total Chaos). Skladby mají svěží a syrovou náladu.

Atmo Music: Andělé x Démoni

Foto: Warner Music

Nová alba

Nejzajímavějším hostem na albu Andělé x Démoni libereckých hiphoperů Atmo Music je zpěvačka Iva Frühlingová, jejíž francouzský zpěv podtrhuje atmosféru v písni Melancholie. Kromě ní a stálého hosta Jakuba Děkana se na počinu podíleli ještě zpěvačka Anita Chekan, rapující kolegové Lipo a Roseck a zpěváci Chris a Sebastian.

Ben Watt: Hendra

Foto: Unmade Road

Nová alba

Angličan Ben Watt je členem dua Everything But The Girl. Jeho prvnímu albu North Marine Drive bylo loni třicet let, a tak na ně letos navazuje novou deskou Hendra, pozoruhodnou folkrockovou nahrávkou s elektronickým podtextem. Točil ji v Londýně a Berlíně a spolupracovníky mu byli někdejší kytarista Suede Bernard Butler a v Berlíně usazený producent Ewan Pearson. Nejpřekvapivějším hostem je David Gilmour z Pink Floyd ve skladbě The Levels.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám