Hlavní obsah

Nové knihy: King, Kinsellová, Pecinovský, Prokop i Koubková

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek vybíráme román mistra hororu Stephena Kinga, milostné příběhy britské autorky Sophie Kinsellové, což je pseudonym Maleleine Wickhamovéi, i prózu amerického spisovatele Jesse Waltera, zavádějící do roku 1962. Nechybějí fiktivní paměti Karla IV. z pera J. B. Prokopa, sci-fi Josefa Pecinovského i básně a texty jazzmanky Jany Koubkové. Nádavkem opět jeden komiks, i když spíše pro dospívající.

Článek

Stephen King:

Doktor Spánek

Nové knihy

Pokračování románu Osvícení s psychicky poznamenaným Dannym a jeho matkou. Ten vítězí nad démonem alkoholu, začne pracovat v domově důchodců, ale stává se „doktorem Spánkem“. Nečekaně naváže telepatické spojení s dvanáctiletou Abrou, která zoufale potřebuje pomoc.

Pavel Dobrovský-Beta, přeložila Linda Bartošková, 456 stran, 479 Kč

Sophie Kinsellová:

Svatební noc

Nové knihy

Mladí snoubenci netušili, jak podivnou hru si s nimi osud zahraje. Jejich líbánky se staly řetězcem tak neuvěřitelných pohrom, jako by někdo tam nahoře nechtěl, aby zůstali spolu. Podaří se jim všechno překonat? Je láska a vzájemná pomoc jen klam?

BB art, přeložila Daria Dvořáková, 352 stran, 299 Kč

Jess Walter:

Nádherné trosky

Nové knihy

V roce 1962 přijede do odlehlé zátoky Ligurského moře americká herečka. Příležitost ubytovat ji ve svém věčně prázdném penzionu dostává mladý snílek Pasquale. Hvězdička stříbrného plátna mu učaruje, jenže… údajně umírá na rakovinu. Skutečnost se v románu spojuje s fikcí a život s uměním.

Argo, přeložil Petr Štádler, 360 stran, 398 Kč, e-kniha 198 Kč

Josef Bernard Prokop:

Karel IV. – Tajný deník

Nové knihy

Málokoho napadne, že i Karel IV. měl také běžné lidské starosti, tak známé lidem ve všech dobách. Láska, nenávist, protivenství. Fiktivní soukromé paměti Karla IV. se odehrávají těsně po jeho třetím ovdovění, v době ohrožení království nepřátelskými sousedy.

Fortuna Libri, 392 stran, 299 Kč

Josef Pecinovský:

Děti plástve 1 a 2

Nové knihy

Tajemná společnost žijící v přelidněném světě na dně plástve je trnem v oku těm, kteří hodlají toto místo dobýt a tam žijící rodové kmeny zlikvidovat. Mezi nimi i dvojčata Kastora a Polydeukése, která rozdělí nešťastný sled událostí. A právě Kastor je nadějí, že se v bitvě podaří zvítězit.

Epocha, 280 stran, 239 Kč

Andrew Fukuda:

Hon

Nové knihy

V budoucnosti žije na Zemi mezi krvelačnými bytostmi hrstka lidí nazývaných glupani. Hlavní hrdina Gen je jedním z nich. Nesmí dát najevo, že je glupan, protože se účastní honu na své lidi. Jak přežít ve výcvikovém středisku bez vody? A jak vůbec přežít?

Fragment, přeložil Jakub Kalina, 304 stran, 249 Kč

Mark Lowery:

Jenom ponožky nestačí (pokud je to všechno, co máte na sobě)

Nové knihy

Kultovní britský román o Michaelovi Swarbrickovi, klukovi v pubertě a jeho rodině. Z jeho rodičů se stali vyznavači nudismu, brácha se tahá s jeho holkou snů a jemu se vůbec nic nedaří.

Argo, přeložil Jiří Popel, 232 stran, 259 Kč

Jana Koubková:

Básně z jazzové dásně!

Nové knihy

Nejsou to jen básně, ale i texty, postřehy všeho druhu včetně citátů, které zpěvačku oslovují a inspirují. Je tu leccos k pobavení, zamyšlení, čtenář se dozví, co se jí honí hlavou. Hodně fotografií připomene její kariéru a život. Ilustrace vytvořil Luděk Bárta.

Galén, 192 stran, 292 Kč, e-kniha 150 Kč

Michael Fry:

Povedená partička: Past na surovce

Nové knihy

Dvanáctiletý Nick, hrdina komiksového příběhu, je snad nejmenší kluk z druhého stupně základní školy a také oběť šikany. Spolužák Roy ho pravidelně zavírá do šatní skříňky. Výchovná poradkyně ho seznámí se dvěma dalšími outsidery Molly a Karlem a ti začnou připravovat past…

Knižní klub, přeložil Lumír Mikulka, 224 stran, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám