Hlavní obsah

Český elektronický projekt Sato-San to vyjde na anglickém labelu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Sato-San to vydá desku Obludarium nejen v ČR u Polí5, ale také digitálně na labelu anglického producenta Jona Kennedyho Federation US.

Sato San-To - Cobblestone

 
Článek

Sato-San to vznikli před lety jako nápad bubeníka Thoma Heriana (N.O.H.A.) a trumpetisty Oskara Töröka (Vertigo Quintet, Iva Bittová), jejich vizí byla živější elektronika, která nezní chladně, kombinace živého hraní a programování s jazzy náladou. Pohybují se na území mezi škatulkami drum’n’bassu, jazzu či trip-hopu.

V roce 2008 přišli se svěžím debutem Skinny a o dva roky s deskou Salep. Loni ze skupiny odešel kontrabasista Jaromír Honzák a přišel basista Jaroslav Kovařík. Sestavu obohatil klávesista Vojtěch Procházka z Vertigo Quintetu.

„Většinu nového materiálu jsme stvořili společně s Oskarem Törökem pomocí virtuálního studia (DAW software). A na tento základ jsme pak nanesli živou složku hranou na skutečné nástroje, tedy elektrickou basu, klávesy, trumpetu a bicí. A výsledný zvuk je unikátní spojení naprogramované složky s živým hraním,“ vysvětlil Herian.

Reklama

Výběr článků

Načítám